ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ο Τσακαλώτος απαντά για την διαδοχή της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ - Η ανάρτηση στο Facebook

Ο Τσακαλώτος απαντά για την διαδοχή της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ - Η ανάρτηση στο Facebook Facebook Twitter
EUROKINSSI
0

Με φανερά σκωπτική διάθεση απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ρεπορτάζ του CNBC, σύμφωνα με το οποίο ανάμεσα στους υποψηφίους για τη διαδοχή της Κριστίν Λαγκάρντ ως επικεφαλής του ΔΝΤ είναι και ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Άργησα να απαντήσω στην "είδηση" του CNBC γιατί έπρεπε να συμβουλευτώ ειδικό όργανο των 53. Με ψηφοφορία 6-3 μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να απορρίψω ενδεχόμενη πρόσκληση για το συγκεκριμένο πόστο», έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Τσακαλώτος έβαλε εντός εισαγωγικών τον όρο «είδηση», διαψεύδοντας επί της ουσίας τις φήμες, ενώ συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Οι 6 επιχειρηματολόγησαν ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμα αρκετά ριζωμένο στο πλάι του αριστερού κινήματος, ενώ οι 3 είπαν ότι, εν δυνάμει, το ΔΝΤ θα μπορούσε να είναι σύμμαχος της όποιας προοδευτικής συμμαχίας. Άρα τα χέρια μου είναι δεμένα».

Το ΔΝΤ αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα τη διαδικασία επιλογής νέου γενικού διευθυντή, αφού η Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να αποχωρήσει από το Ταμείο μέσα στους επόμενους μήνες, όπως ανέφερε το CNBC. Χωρίς να επικαλεστεί συγκεκριμένες πηγές το CNBC είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονταν ήταν και αυτό του πρώην υπουργού Οικονομικών, όμως η ανάρτηση του κ. Τσακαλώτου διαλύει κάθε σχετική υπόνοια.

Ο Τσακαλώτος απαντά για την διαδοχή της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ - Η ανάρτηση στο Facebook Facebook Twitter
Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM