Ο Νταβούτογλου ζητά ένταξη στην Ε.Ε. αντί προσφυγικού

Ο Νταβούτογλου ζητά ένταξη στην Ε.Ε. αντί προσφυγικού Facebook Twitter
4

Την έναρξη παράλληλης συζήτησης για τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. ζητά ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση διευκολύνσεων στο προσφυγικό ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Η σημερινή διάσκεψη δεν θα ασχοληθεί μόνο με το προσφυγικό αλλά και με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής και συμπλήρωσε:

 «Θα πρέπει να δούμε όλη την εικόνα και όχι μόνο τη μετανάστευση και χαίρομαι που σήμερα υπάρχει συνειδητοποίηση αυτών των προκλήσεων».

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, η σημερινή διάσκεψη δείχνει το πόσο σημαντική είναι η Τουρκία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Τουρκία.

Σύμφωνα με το Reuters, την ώρα που η Ε.Ε. «καλοπιάνει» την Άγκυρα προκειμένου να συγκρατήσει τις προσφυγικές ροές, ο Μάρτιν Σούλτς έκανε μια δήλωση μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Νταβούτογλου, τονίζοντας τη σημασία που έχει η ελευθερία του Τύπου, μετά και την τελευταία ενέργεια του Ερντογάν να φιμώσει την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Zaman.

To βράδυ η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας η οποία προεδρεύει στην Ε.Ε. αυτό το εξάμηνο συναντήθηκαν με τον Νταβούτογλου, σε μια προσπάθεια να πείσουν την Τουρκία να συμφωνήσει για τη συγκράτηση των προσφυγικών ροών. Μάλιστα, όπως αναφέρει η τουρκική Χουριέτ, για να ευχαριστήσει τον Τούρκο Πρωθυπουργό η προεδρία της Ε.Ε. παρήγγειλε και τουρκική πίτσα για το γεύμα εργασίας.

Ο Νταβούτογλου ζητά ένταξη στην Ε.Ε. αντί προσφυγικού Facebook Twitter
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM