O Καμίνης καταθέτει μηνυτήρια αναφορά για τις καταλήψεις κτιρίων από πρόσφυγες και μετανάστες

O Καμίνης καταθέτει μηνυτήρια αναφορά για τις καταλήψεις κτιρίων από πρόσφυγες και μετανάστες Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
1

Την αντίθεσή του στην κατάληψη κτιρίων και στην εγκατάσταση σε αυτά προσφύγων και μεταναστών εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με αφορμή την πρόσφατη κατάληψη του νοσοκομείου Πατησίων.

Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε ιστορικά κτίριά του, ανακοινώνοντας, ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά - όπως έχει πράξει και σε άλλες περιπτώσεις - περιμένοντας «επιτέλους να δω, όπως ανέφερε, ποια θα είναι η αντίδραση της Πολιτείας».

Ο κ. Καμίνης που κατήγγειλε ότι έως τώρα δεν έχει αντιδράσει «κανείς και κυρίως το υπουργείο, που έχει και την ευθύνη», επισήμανε, ότι οι συνθήκες σε αυτά τα κτίρια είναι άθλιες. «Οι άνθρωποι αυτοί, δεν αξίζουν αυτή την τύχη αλλά ούτε και η πόλη αυτή την υποβάθμιση και αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση» υπογράμμισε, ενώ επανέλαβε, ότι «ο δήμος Αθηναίων δεσμεύεται ότι μπορεί να φιλοξενήσει οποιονδήποτε πρόσφυγα έχει ανάγκη. Αλλά αυτό, πρέπει να γίνεται με ευθύνη, με οργάνωση και με μέθοδο».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
σωστή πρωτοβουλία! και στο κάτω-κάτω, αν οι πρόσφυγες και οι αλληλέγγυοι θέλουν να καταλαμβάνουν παράνομα δημόσιους χώρους ας ανοίξουν ρεφενέ μια καφετέρια ή ένα τσιπουράδικο...