Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφει στο ΑΠΘ - Τι αποφάσισε η σύγκλητος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφει στο ΑΠΘ - Τι αποφάσισε η σύγκλητος Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
3

Στην νομική σχολή του ΑΠΘ, με την ιδιότητα του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου θα επιστρέψει ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε σχετική αίτηση στις 26 Ιουνίου στο ΑΠΘ η οποία και συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής (23/7) συνεδρίασης της Συγκλήτου η οποία και αποφάσισε την «άρση αναστολής των καθηκόντων του καθηγητή πρώτης βαθμίδας του Τμήματος Νομικής, Ευάγγελου Βενιζέλου λόγω λήξης της θητείας του ως βουλευτή». 

Ο κ. Βενιζέλος αναγορεύθηκε διδάκτωρ νομικής στη νομική σχολή του ΑΠΘ το 1980, υφηγητής το 1984 και στη συνέχεια καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, δημοσιεύοντας μεγάλο αριθμό μελετών, μονογραφιών, σχολίων σε δικαστικές αποφάσεις και διδακτικών συγγραμμάτων.

Η συνεδρίαση της συγκλήτου του ΑΠΘ δεν πραγματοποιήθηκε χθες στην κεντρική διοίκηση αλλά στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, το οποίο βρίσκεται εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν νέες αντιδράσεις φοιτητών για την αναγόρευση του Μητροπολίτη Άνθιμου ως επίτιμου διδάκτορα. 

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δεν υπήρξε ποτέ άεργος. Αντίθετα πρωιμότατα παραγωγικός-διδάκτωρ ήδη στα 23του! Το μακράν χαρισματικότερο άτομο του ελληνικού πολιτικού προσωπικού, όφειλε να είναι σε ηγετική θέση από πολύ καιρό αλλά οι δυναστικοί κομματικοί μηχανισμοί επέτρεψαν να συμβεί το όνειδος του 2007: στη θέση του Βενιζέλου να αναδειχθεί-αδιαμφισβήτητος!-ηγέτης ο Γιώργος Παπανδρέου, μια ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ επιλογή ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ήττας για τη παράταξη του ΠΑΣΟΚ-αυτό πληρώνει χρόνια τώρα και μάλιστα είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως αφού ξαναεξέλεξαν ηγεσία με δυναστικά χαρακτηριστικά, τη κόρη του Γεννηματά. Είναι νομοτέλεια η εξαφάνιση.
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο ο Βενιζέλος. Δικαίωμα του αλλά νιώθω ότι δεν έχει κανένα λόγο καθώς ό,τι ήταν να προσφέρει το πρόσφερε, καταπληκτικος ρήτορας αλλά δεν υπάρχουν άλλοι;
Εντελώς άκυρο σχόλιο. Δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του μέχρι να βγει στη σύνταξη; Δεν πάει για ρήτορας στο απθ, για καθηγητής πάει. Κάπου μπερδεύτηκες