Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφει στο ΑΠΘ - Τι αποφάσισε η σύγκλητος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφει στο ΑΠΘ - Τι αποφάσισε η σύγκλητος Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
3

Στην νομική σχολή του ΑΠΘ, με την ιδιότητα του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου θα επιστρέψει ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε σχετική αίτηση στις 26 Ιουνίου στο ΑΠΘ η οποία και συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής (23/7) συνεδρίασης της Συγκλήτου η οποία και αποφάσισε την «άρση αναστολής των καθηκόντων του καθηγητή πρώτης βαθμίδας του Τμήματος Νομικής, Ευάγγελου Βενιζέλου λόγω λήξης της θητείας του ως βουλευτή». 

Ο κ. Βενιζέλος αναγορεύθηκε διδάκτωρ νομικής στη νομική σχολή του ΑΠΘ το 1980, υφηγητής το 1984 και στη συνέχεια καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, δημοσιεύοντας μεγάλο αριθμό μελετών, μονογραφιών, σχολίων σε δικαστικές αποφάσεις και διδακτικών συγγραμμάτων.

Η συνεδρίαση της συγκλήτου του ΑΠΘ δεν πραγματοποιήθηκε χθες στην κεντρική διοίκηση αλλά στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, το οποίο βρίσκεται εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν νέες αντιδράσεις φοιτητών για την αναγόρευση του Μητροπολίτη Άνθιμου ως επίτιμου διδάκτορα. 

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΣΟΚ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ για Πλεύρη: «Ήταν συνιδρυτές σωματείου με τους κατηγορούμενους γιατρούς» στην υπόθεση Μαζωνάκη

Έντονη αντιπαράθεση έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου, με επίκεντρο την υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη και των δύο κατηγορούμενων γιατρών
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΑΣ ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση Marc: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ – Οι προτιμήσεις για την επόμενη κυβέρνηση

Σχεδόν ένας στους τρεις προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ στο 27,1%, βρίσκεται το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με την ΕΛ.Α.Σ. και μικρότερα κόμματα της Αριστεράς
THE LIFO TEAM
ΡΟΖΑ ΒΡΕΤΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Παραιτείται η Ρόζα Βρεττού: «Η σημερινή ηγεσία φαίνεται να μην έχει συλλάβει την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ»

Με αιχμές η σχετική επιστολή της - Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε «γραφειοκρατικές αγκυλώσεις», «ατολμία, έλλειψη πρωτοβουλιών και επιφανειακή πολιτική» και «υποτιμημένη εσωκομματική δημοκρατία»
THE LIFO TEAM
Ένα queer βίντεο φαντάζεται τον παίκτη να φιλά το αγόρι του στο τέλος του αγώνα

Πολιτική / Ένα queer βίντεο φαντάζεται τον παίκτη να φιλά το αγόρι του στο τέλος του αγώνα

Στο «Can’t Wait», ο ανερχόμενος Αυστραλός ποπ καλλιτέχνης ξαναφαντάζεται την ανδρική αθλητική κουλτούρα ως κουίρ ρομάντζο. Μαζί του εμφανίζονται ο Ian Roberts και ο Mitch Brown, δύο πρόσωπα με πραγματικό βάρος στην ιστορία της κουίρ ορατότητας στον αυστραλιανό αθλητισμό.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν υπήρξε ποτέ άεργος. Αντίθετα πρωιμότατα παραγωγικός-διδάκτωρ ήδη στα 23του! Το μακράν χαρισματικότερο άτομο του ελληνικού πολιτικού προσωπικού, όφειλε να είναι σε ηγετική θέση από πολύ καιρό αλλά οι δυναστικοί κομματικοί μηχανισμοί επέτρεψαν να συμβεί το όνειδος του 2007: στη θέση του Βενιζέλου να αναδειχθεί-αδιαμφισβήτητος!-ηγέτης ο Γιώργος Παπανδρέου, μια ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ επιλογή ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ήττας για τη παράταξη του ΠΑΣΟΚ-αυτό πληρώνει χρόνια τώρα και μάλιστα είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως αφού ξαναεξέλεξαν ηγεσία με δυναστικά χαρακτηριστικά, τη κόρη του Γεννηματά. Είναι νομοτέλεια η εξαφάνιση.
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο ο Βενιζέλος. Δικαίωμα του αλλά νιώθω ότι δεν έχει κανένα λόγο καθώς ό,τι ήταν να προσφέρει το πρόσφερε, καταπληκτικος ρήτορας αλλά δεν υπάρχουν άλλοι;
Εντελώς άκυρο σχόλιο. Δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του μέχρι να βγει στη σύνταξη; Δεν πάει για ρήτορας στο απθ, για καθηγητής πάει. Κάπου μπερδεύτηκες