Ντονμέζ: «Η Ελλάδα κάνει προβοκάτσιες - Βρήκαμε φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο»

Ντονμέζ: «Η Ελλάδα κάνει προβοκάτσιες - Βρήκαμε φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο» Facebook Twitter
0

«Η Ελλάδα κάνει προβοκάτσιες. Βρήκαμε φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο» υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας σε νέες δηλώσεις.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber o υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, δήλωσε ότι «H Eλλάδα κάνει προβοκάτσιες και συνέχεια οδηγεί την κατάσταση με προκλήσεις. Όπως ξέρετε είχε συμβεί και μια επακούμβηση την προηγούμενη φορά ανάμεσα στις δυο πλευρές. Και όπως δήλωσε ο πρόεδρος μας τους δώσαμε την κατάλληλη απάντηση. Κι αν υπάρχει παρόμοια ενέργεια εκεί, ο στόλος μας είναι εκεί θα κάνουμε αυτό που πρέπει.

Εύχομαι η Ελλάδα να μην κάνει κάτι τέτοιο. Εμείς πάντως συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμα μας στην ανατολική Μεσόγειο με το Ορούτς Ρείς αλλά και το Μπαρμπαρός κάνει σεισμικές έρευνες νοτιοανατολικά της Μεσογείου όπως και το Γιαβούζ κάνει τις γεωτρήσεις».

Ο Ντονμέζ υποστήριξε ότι στις έρευνες που κάνει η Τουρκία, έχει βρει στοιχεία φυσικού αερίου: «Όπως ξέρετε εκεί κάνουμε την 8η γεώτρηση μας. Σε 2 χρόνια κάναμε 8 γεωτρήσεις. Διαπιστώσαμε ροή αερίου στις γεωτρήσεις μας. Όμως μέχρι στιγμής δεν είμαστε σίγουροι όπως είμαστε στη Μαύρη Θάλασσα. Χρειάζονται και άλλες έρευνες» δήλωσε.

Γεραπετρίτης: Καμιά συζήτηση όσο η Τουρκία πιέζει στρατιωτικά

Ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία συζήτηση με την Άγκυρα όσο υφίσταται η στρατιωτική πίεση στην περιοχή μας, δήλωσε από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός τόνισε ότι για να γίνει διάλογος με την γειτονική χώρα, πρέπει να πάψουν οι επιθετικές ενέργειες και να υπάρχει οριοθέτηση του διαλόγου. «Το μόνο θέμα που συζητά η Ελλάδα είναι η υφαλοκρηπίδα και η οικονομική αποκλειστική ζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο ρόλος Γαλλίας και Γερμανίας

Ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στη Γαλλία είπε ότι από την αρχή της κρίσης με την Τουρκία, έχει δείξει ότι έχει διάθεση να αναλάβει ηγετικό ρολό και έχει επιδείξει έμπρακτη αλληλεγγύη στην χωρά μας.

Με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας σε Αθήνα και Άγκυρα, τόνισε ότι η Γερμανία μπορεί  να προσφέρει υπηρεσία διαμεσολάβησης για να καθίσουμε Ελλάδα και Τουρκία στο ίδιο τραπέζι. Αν βρεθούμε, θα είμαστε εκεί μόνο εμείς και η Τουρκία ανέφερε με νόημα ο κ. Γεραπετρίτης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM