Ντονμέζ: «Η Ελλάδα κάνει προβοκάτσιες - Βρήκαμε φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο»

Ντονμέζ: «Η Ελλάδα κάνει προβοκάτσιες - Βρήκαμε φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο» Facebook Twitter
0

«Η Ελλάδα κάνει προβοκάτσιες. Βρήκαμε φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο» υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας σε νέες δηλώσεις.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber o υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, δήλωσε ότι «H Eλλάδα κάνει προβοκάτσιες και συνέχεια οδηγεί την κατάσταση με προκλήσεις. Όπως ξέρετε είχε συμβεί και μια επακούμβηση την προηγούμενη φορά ανάμεσα στις δυο πλευρές. Και όπως δήλωσε ο πρόεδρος μας τους δώσαμε την κατάλληλη απάντηση. Κι αν υπάρχει παρόμοια ενέργεια εκεί, ο στόλος μας είναι εκεί θα κάνουμε αυτό που πρέπει.

Εύχομαι η Ελλάδα να μην κάνει κάτι τέτοιο. Εμείς πάντως συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμα μας στην ανατολική Μεσόγειο με το Ορούτς Ρείς αλλά και το Μπαρμπαρός κάνει σεισμικές έρευνες νοτιοανατολικά της Μεσογείου όπως και το Γιαβούζ κάνει τις γεωτρήσεις».

Ο Ντονμέζ υποστήριξε ότι στις έρευνες που κάνει η Τουρκία, έχει βρει στοιχεία φυσικού αερίου: «Όπως ξέρετε εκεί κάνουμε την 8η γεώτρηση μας. Σε 2 χρόνια κάναμε 8 γεωτρήσεις. Διαπιστώσαμε ροή αερίου στις γεωτρήσεις μας. Όμως μέχρι στιγμής δεν είμαστε σίγουροι όπως είμαστε στη Μαύρη Θάλασσα. Χρειάζονται και άλλες έρευνες» δήλωσε.

Γεραπετρίτης: Καμιά συζήτηση όσο η Τουρκία πιέζει στρατιωτικά

Ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία συζήτηση με την Άγκυρα όσο υφίσταται η στρατιωτική πίεση στην περιοχή μας, δήλωσε από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός τόνισε ότι για να γίνει διάλογος με την γειτονική χώρα, πρέπει να πάψουν οι επιθετικές ενέργειες και να υπάρχει οριοθέτηση του διαλόγου. «Το μόνο θέμα που συζητά η Ελλάδα είναι η υφαλοκρηπίδα και η οικονομική αποκλειστική ζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο ρόλος Γαλλίας και Γερμανίας

Ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στη Γαλλία είπε ότι από την αρχή της κρίσης με την Τουρκία, έχει δείξει ότι έχει διάθεση να αναλάβει ηγετικό ρολό και έχει επιδείξει έμπρακτη αλληλεγγύη στην χωρά μας.

Με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας σε Αθήνα και Άγκυρα, τόνισε ότι η Γερμανία μπορεί  να προσφέρει υπηρεσία διαμεσολάβησης για να καθίσουμε Ελλάδα και Τουρκία στο ίδιο τραπέζι. Αν βρεθούμε, θα είμαστε εκεί μόνο εμείς και η Τουρκία ανέφερε με νόημα ο κ. Γεραπετρίτης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση αλλά έφερε αποδόμηση»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση, αλλά έφερε αποδόμηση»

Ως την «πιο τυχερή κυβέρνηση του τελευταίου μισού αιώνα» σε επίπεδο δημοσιονομικό χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ