Ντίξον: To σχέδιο του Τσίπρα για το ασφαλιστικό είναι πονηρό

Ντίξον: To σχέδιο του Τσίπρα για το ασφαλιστικό είναι πονηρό Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Μιλώντας στο MEGA και τη Σοφία Δήμτσα ο γνωστός αρθρογράφος του Reuters Ούγκο Ντίξον εκτιμά ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι για την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας εφαρμόσει το μνημόνιο, τότε μπορεί να δει φως στο τούνελ το καλοκαίρι. Ωστόσο σημειώνει πως η πλειοψηφία της κυβέρνησης είναι οριακή. 

Μιλώντας για το ασφαλιστικό και την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα Χιούγκο Ντίξον, αναφέρει πως ο πρωθυπουργός βρήκε ένα πονηρό σχέδιο καθώς όπως εξήγησε δεν περιλαμβάνει περικοπές στις τωρινές συντάξεις αλλά τις μεταθέτει στο πολύ κοντινό μέλλον και όσοι βγαίνουν στη σύνταξη θα έχουν σημαντικές μειώσεις.

Ο βρετανός δημοσιογράφος εκτιμά πως η Ευρώπη δε θέλει να περάσει ακόμη ένα καλοκαίρι αγωνίας για την Ελλάδα καθώς πρέπει οι εταίροι να εστιάσουν στην προσφυγική κρίση, την τρομοκρατία των τζιχαντιστών, την επίδειξη δύναμης της Ρωσίας και τη Βρετανία με το Brexit, ζητήματα που όπως είπε είναι πολύ πιο σημαντικά για τον Ολάντ και την Μέρκελ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM