Νέα μέτρα ζητά η Κομισιόν, συνδέοντας τα με το «πακέτο»

Νέα μέτρα ζητά η Κομισιόν, συνδέοντας τα με το «πακέτο» Facebook Twitter
0

Πριν ακόμη καλά-καλά εφαρμοστούν τα σκληρά μέτρα που επέβαλλαν οι δανειστές μας προκειμένου να δώσουν το «πακέτο σωτηρίας», νέα μέτρα ζητά η Κομισιόν για τα οποία μάλιστα θέλει τη δέσμευση της κυβέρνησης μέχρι τον Ιούνιο, συνδέοντας την εκταμίευση της βοήθειας με την εφαρμογή τους. Τα μέτρα αφορούν σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν που δημοσιοποίησε το Ρόιτερς, κυρίως σε περικοπές δαπανών συνολικού ύψους 5,5% του ΑΕΠ, για το διάστημα 2013-2014.

Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης ότι το πρώτο κύμα περικοπών που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση στις αρχές του έτους, ύψους 1,5% του ΑΕΠ, θα επιτρέψει στην χώρα να επιτύχει μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος στο 1% φέτος αλλά παρατηρούνται δημοσιονομικά κενά το 2013 και 2014. Η υστέρηση αυτή σύμφωνα με την έκθεση αγγίζει το 5,5%.

Η Επιτροπή σημειώνει στην έκθεσή της ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται ήδη για τα νέα μέτρα και εξετάζει περικοπές δαπανών με έμφαση στις κοινωνικές μεταβιβάσεις, την άμυνα και την μεταρρύθμιση της κεντρικής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Η συνέχιση της πολύ σημαντικής διεθνούς βοήθειας μπορεί να αναμένεται, αν βελτιωθεί η εφαρμογή της πολιτικής», επισημαίνει η Επιτροπή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM