Νέα απάντηση Λινού: «Πολακικό το κόμμα που θέλει ο Κασσελάκης»

Νέα απάντηση Λινού: «Πολακικό το κόμμα που θέλει ο Κασσελάκης» Facebook Twitter
Αθηνά Λινού/ Φωτ. Αρχείου: Eurokiniaai
0

Η Αθηνά Λινού, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε την ανακούφισή της από τις πρόσφατες εξελίξεις, καθώς δεν θα παραδώσει την έδρα της.

Στην ανάρτησή της, η Αθηνά Λινού τόνισε ότι μπορεί πλέον να επικεντρωθεί ξανά σε θέματα που αφορούν την ψυχική και σωματική υγεία, καθώς και τα δικαιώματα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. «Μπορώ επιτέλους να επιστρέψω στην ουσιαστική αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση, ασκώντας κριτική βασισμένη σε δεδομένα, εμπειρία και ευαισθησία, αλλά και στις αξίες της αριστεράς», δήλωσε. Στη συνέχεια, απευθύνθηκε προσωπικά στον Στέφανο Κασσελάκη με σκληρή κριτική:

«Με λύπη παρατηρώ την καθοδική πορεία που επέλεξε ο κύριος Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παρά το περιθώριο που του έδωσα να αποφασίσει το είδος του κόμματος που επιθυμεί να ηγηθεί, επέλεξε να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα "πολακικό" κόμμα. Είμαι πεπεισμένη ότι η καταστροφική πορεία του σημερινού κόμματος υπό την ηγεσία των Πολάκη, Καπνισάκη και Κασσελάκη θα σταματήσει αργά ή γρήγορα.»

Συγκεκριμένα, η Λινού ανέφερε: «Τον Μάιο του 2023, πάνω από 25.000 συμπολίτες μου με τίμησαν με την ψήφο τους, ο μεγαλύτερος αριθμός ψήφων για οποιονδήποτε από τους σημερινούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτούς τους συμπολίτες, καθώς και τις χιλιάδες που πιστεύουν στη δημοκρατική αριστερά, τους διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω το κοινοβουλευτικό μου έργο. Νιώθω ανακούφιση, καθώς μπορώ να επανέλθω σε ζητήματα που μας αφορούν όλους: ψυχική και σωματική υγεία, εργασιακά δικαιώματα, υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων, περιβαλλοντικές πολιτικές και καθολική σίτιση των παιδιών σε όλη τη χώρα.»

Αναφερόμενη στη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια σαφή επιλογή του κ. Κασσελάκη μεταξύ εκείνης και του κ. Παύλου Πολάκη. Παρά το γεγονός ότι είχε παράσχει 460 σελίδες πληροφοριών, δεν ενημερώθηκε για καμία παρατυπία που να επιβεβαιώνει τις κατηγορίες του κ. Πολάκη. Υπενθύμισε, επίσης, ότι για τις κατηγορίες περί παράνομων αναθέσεων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υπάρχει αμετάκλητη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε ότι όλες οι διαδικασίες ήταν νόμιμες. Παρ' όλα αυτά, ο κ. Κασσελάκης προχώρησε στη διαγραφή της.

Κατέληξε λέγοντας: «Ο κ. Πολάκης παραδέχθηκε ότι οι επιθέσεις του εναντίον μου οφείλονται στην επιθυμία του να προστατεύσει τη θέση του στο κόμμα. Η επιλογή του κ. Κασσελάκη να ευθυγραμμιστεί με αυτή την κατεύθυνση είναι απογοητευτική. Συνεχίζω να πιστεύω σε ένα ευρύτερο, δημοκρατικό αριστερό κίνημα και θα συνεχίσω να εργάζομαι προς αυτήν την κατεύθυνση.»

Κασσελάκης για Λινού: «Να παραδώσει την έδρα στο ΣΥΡΙΖΑ - Δεν έχει απαντήσει στις κλήσεις μας»

Νωρίτερα, ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη ανταπόκρισης από την Αθηνά Λινού, τονίζοντας ότι δεν έχει δώσει εξηγήσεις ούτε έχει απαντήσει σε τηλεφωνήματα, μηνύματα ή μηνύματα WhatsApp, μετά την απαίτηση για την παραίτησή της λόγω ζητημάτων με τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis. «Η απάντηση στα μηνύματα είναι το ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης που θα έπρεπε να υπάρχει», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως, αν και δεν είναι εισαγγελέας, υπήρχαν θέματα που έπρεπε να διερευνηθούν πριν την ένταξη της Λινού στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί μάθημα για όλους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του Σωκράτη Φάμελλου κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι δεν γνώριζε πως διαφωνούσε μαζί του από την πρώτη εβδομάδα. «Δεν νοείται να υπάρχει πρόεδρος της ΚΟ που διαφωνεί με τον πρόεδρο του κόμματος», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για επικείμενη διαγραφή της Λινού, ο Παύλος Πολάκης έκανε ανάρτηση στα social media, δηλώνοντας «ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ» και κάλεσε σε συνέχιση του αγώνα για βαθιές αλλαγές, σημειώνοντας ότι «ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM