Νέα απάντηση Λινού: «Πολακικό το κόμμα που θέλει ο Κασσελάκης»

Νέα απάντηση Λινού: «Πολακικό το κόμμα που θέλει ο Κασσελάκης» Facebook Twitter
Αθηνά Λινού/ Φωτ. Αρχείου: Eurokiniaai
0

Η Αθηνά Λινού, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε την ανακούφισή της από τις πρόσφατες εξελίξεις, καθώς δεν θα παραδώσει την έδρα της.

Στην ανάρτησή της, η Αθηνά Λινού τόνισε ότι μπορεί πλέον να επικεντρωθεί ξανά σε θέματα που αφορούν την ψυχική και σωματική υγεία, καθώς και τα δικαιώματα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. «Μπορώ επιτέλους να επιστρέψω στην ουσιαστική αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση, ασκώντας κριτική βασισμένη σε δεδομένα, εμπειρία και ευαισθησία, αλλά και στις αξίες της αριστεράς», δήλωσε. Στη συνέχεια, απευθύνθηκε προσωπικά στον Στέφανο Κασσελάκη με σκληρή κριτική:

«Με λύπη παρατηρώ την καθοδική πορεία που επέλεξε ο κύριος Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παρά το περιθώριο που του έδωσα να αποφασίσει το είδος του κόμματος που επιθυμεί να ηγηθεί, επέλεξε να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα "πολακικό" κόμμα. Είμαι πεπεισμένη ότι η καταστροφική πορεία του σημερινού κόμματος υπό την ηγεσία των Πολάκη, Καπνισάκη και Κασσελάκη θα σταματήσει αργά ή γρήγορα.»

Συγκεκριμένα, η Λινού ανέφερε: «Τον Μάιο του 2023, πάνω από 25.000 συμπολίτες μου με τίμησαν με την ψήφο τους, ο μεγαλύτερος αριθμός ψήφων για οποιονδήποτε από τους σημερινούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτούς τους συμπολίτες, καθώς και τις χιλιάδες που πιστεύουν στη δημοκρατική αριστερά, τους διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω το κοινοβουλευτικό μου έργο. Νιώθω ανακούφιση, καθώς μπορώ να επανέλθω σε ζητήματα που μας αφορούν όλους: ψυχική και σωματική υγεία, εργασιακά δικαιώματα, υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων, περιβαλλοντικές πολιτικές και καθολική σίτιση των παιδιών σε όλη τη χώρα.»

Αναφερόμενη στη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια σαφή επιλογή του κ. Κασσελάκη μεταξύ εκείνης και του κ. Παύλου Πολάκη. Παρά το γεγονός ότι είχε παράσχει 460 σελίδες πληροφοριών, δεν ενημερώθηκε για καμία παρατυπία που να επιβεβαιώνει τις κατηγορίες του κ. Πολάκη. Υπενθύμισε, επίσης, ότι για τις κατηγορίες περί παράνομων αναθέσεων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υπάρχει αμετάκλητη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε ότι όλες οι διαδικασίες ήταν νόμιμες. Παρ' όλα αυτά, ο κ. Κασσελάκης προχώρησε στη διαγραφή της.

Κατέληξε λέγοντας: «Ο κ. Πολάκης παραδέχθηκε ότι οι επιθέσεις του εναντίον μου οφείλονται στην επιθυμία του να προστατεύσει τη θέση του στο κόμμα. Η επιλογή του κ. Κασσελάκη να ευθυγραμμιστεί με αυτή την κατεύθυνση είναι απογοητευτική. Συνεχίζω να πιστεύω σε ένα ευρύτερο, δημοκρατικό αριστερό κίνημα και θα συνεχίσω να εργάζομαι προς αυτήν την κατεύθυνση.»

Κασσελάκης για Λινού: «Να παραδώσει την έδρα στο ΣΥΡΙΖΑ - Δεν έχει απαντήσει στις κλήσεις μας»

Νωρίτερα, ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη ανταπόκρισης από την Αθηνά Λινού, τονίζοντας ότι δεν έχει δώσει εξηγήσεις ούτε έχει απαντήσει σε τηλεφωνήματα, μηνύματα ή μηνύματα WhatsApp, μετά την απαίτηση για την παραίτησή της λόγω ζητημάτων με τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis. «Η απάντηση στα μηνύματα είναι το ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης που θα έπρεπε να υπάρχει», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως, αν και δεν είναι εισαγγελέας, υπήρχαν θέματα που έπρεπε να διερευνηθούν πριν την ένταξη της Λινού στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί μάθημα για όλους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του Σωκράτη Φάμελλου κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι δεν γνώριζε πως διαφωνούσε μαζί του από την πρώτη εβδομάδα. «Δεν νοείται να υπάρχει πρόεδρος της ΚΟ που διαφωνεί με τον πρόεδρο του κόμματος», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για επικείμενη διαγραφή της Λινού, ο Παύλος Πολάκης έκανε ανάρτηση στα social media, δηλώνοντας «ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ» και κάλεσε σε συνέχιση του αγώνα για βαθιές αλλαγές, σημειώνοντας ότι «ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM