«Μποξ» ΝΔ-Παππά: «Τι δουλειά είχε με τον δικηγόρο Αρτεμίου στην Κύπρο» - «Είχα πάει για βάφτιση»

«Μποξ» ΝΔ-Παππά: «Τι δουλειά είχε με τον δικηγόρο Αρτεμίου στην Κύπρο» - «Είχα πάει για βάφτιση» Facebook Twitter
0

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ ΝΔ και Νίκου Παππά με αφορμή νέα δημοσιεύματα, στον απόηχο των ρεπορτάζ για τις αποκαλύψεις του Σάμπυ Μιωνή στην προανακριτική και τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για εικονικές συμβάσεις. 

Την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε δημοσίευμα στο «Πρώτο Θέμα», για ραντεβού του Νίκου Παππά με τον δικηγόρο και «γκουρού των εξωχώριων εταιρειών» Αρτέμη Αρτεμίου, όπως σχολιάζει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν την ίδια ημέρα και στο ίδιο μέρος όπου ηχογραφήθηκε η συνομιλία του υπουργού με τον Σάμπυ Μιωνή σε καφέ της Λεωφόρου Σταυρού στη Λευκωσία, στις 21 Μαΐου 2016.

Ο δικηγόρος είχε ταξιδέψει παλιότερα μαζί με τον κ. Παππά, στη Βενεζουέλα. «Ο κ. Αρτεμίου διακρίθηκε από νωρίς για τη δημιουργική ορμή και εξωστρέφειά του, όταν σε σχετικά νεαρή ηλικία εξασφάλισε την είσοδό του -με εισιτήριο τρεις υπεράκτιες (offshore) εταιρείες- στον διεθνή φορολογικό παράδεισο των Panama Papers», σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Επικρατείας είχε υποστηρίξει ότι το ταξίδι στη Βενεζουέλα είχε γίνει για να διευρυνθεί η αγορά αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ και για να εξεταστεί εάν μπορούν να γίνουν ξένες επενδύσεις στον τομέα των κοιτασμάτων πετρελαίου, «επειδή έβλεπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στην εξουσία». Τώρα κάνει λόγο για «μπαράζ δημοσιευμάτων λάσπης σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ».

«Το μόνο που αποκαλύπτει είναι το παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης, που είχε στηθεί και λειτουργούσε εις βάρος υπουργών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Από την Κύπρο τον Μάιο του 2016 ως τη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς με τις 'περούκες', αλλά και αργότερα εντός Ελλάδας σε οικογενειακές-προσωπικές στιγμές», λέει ο Νίκος Παππάς.


Ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ευφάνταστα σενάρια που εξυφαίνονται» και προσθέτει πως «αυτό το καλοστημένο παρακράτος που λειτουργούσε εις βάρος της εκλεγμένης κυβέρνησης είναι που μετατρέπει τη χώρα σε 'λατινοαμερικανική μπανανία'».

Όπως λέει είχε μεταβεί στην Κύπρο για προσωπικό λόγο και πιο συγκεκριμένα για τη βάφτιση του παιδιού στενού του φίλου και συντρόφου και κάνει λόγο για «προϊόν πρακτόρικης παρακολούθησης». «Η επίσκεψή μου στην Κύπρο, όπως και ο καφές στην καφετέρια, ονόματι Company, δεν έχει προφανώς κάτι μεμπτό», σχολιάζει. Αντίθετα, τονίζει, ότι «το μεμπτό είναι η φυσική μου παρακολούθηση από αγνώστους και η παράνομη ηχογράφησή μου από τον κ. Μιωνή στο ίδιο μέρος» και ότι «όπως αποδείχθηκε, ο κ. Μιωνής είχε στήσει ολόκληρο σύστημα παγίδευσης και παρακολούθησης».


«Κοριοί, λοιπόν, και τηλεφακοί συνέλεγαν υλικό που θα συνέβαλε κάποια στιγμή αργότερα στη δημιουργία μιας βολικής ιστορίας για τους εμπνευστές και εκτελεστές των παράνομων παρακολουθήσεών μου. Ηχητικά και φωτογραφίες παρέμεναν για χρόνια στα συρτάρια για να αξιοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο -για τους ίδιους- τρόπο», προσθέτει.


Ο κ. Παππάς αναφέρει πως «το κρίσιμο ερώτημα είναι για ποιον τελικά δούλευαν όσοι είχαν στήσει τον παρακρατικό μηχανισμό. Για λογαριασμό κάποιας υπηρεσίας ή για τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη;» και συνεχίζει: «Θα ελεγχθεί από την ελληνική Πολιτεία ποια κέντρα είχαν οργανώσει και εκτελούσαν τις εν λόγω παρακολουθήσεις και με ποιο στόχο; Μπορεί η Δημοκρατία μας να ανεχθεί την παρακολούθηση ενός εν ενεργεία υπουργού;»


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «οι μέθοδοι αυτές δεν μας κάμπτουν, όπως δεν μας έκαμψαν όταν αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το Σύνταγμα ενώ τα συμφέροντα ήταν απέναντι». Μιλά για «καλοστημένη σκευωρία, η οποία στηρίζεται σε πρακτόρικες μεθόδους και χαλκεία» και η οποία «θα καταρρεύσει με κρότο». «Η αλήθεια θα λάμψει και οι επικοινωνιακές φούσκες θα σκάσουν στα πρόσωπα των εμπνευστών τους», καταλήγει.

ΝΔ: Ποιοι άλλοι είναι μαζί του;

 

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία με μια λιτή ανακοίνωση αφήνει σαφείς αιχμές: «Χρειάστηκαν 376 λέξεις για να μην απαντήσει ο κ. Παππάς τι δουλειά είχε στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου. Επίσης όταν λέει «Δε μας κάμπτουν οι πρακτόρικες πρακτικές», τι εννοεί; Ποιοι άλλοι είναι μαζί του;»

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Να ομονοούμε στα προφανή, η αντιπολίτευση επενδύει σε επαναστατική γυμναστική

Αποσαφήνισε ότι η διαφύλαξη της τάξης παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ η συντήρηση και ο καθαρισμός του μνημείου στο Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM