ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Ψευδοπρόβλημα ότι ορισμένοι ασθενείς διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Facebook Twitter
0

«Ψευδοπρόβλημα» χαρακτήρισε το γεγονός ότι ορισμένοι ασθενείς διασωληνώνονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου

«Πήγατε και ανακαλύψατε ένα ψευδοπρόβλημα, ότι κάποιοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ. Έτσι κρίνουν οι γιατροί κύριε Καλαματιανέ, εγώ είμαι δημοσιογράφος και βουλευτής, δεν θα πάω να κάνω τη δουλειά του γιατρού», είπε ο βουλευτής της ΝΔ απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανό, σε κοινή τους εμφάνιση στο κανάλι ΑΡΤ. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να σχολιάσει πως δεν υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ, με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου να απαντά: «Δεν χρειάζονται όλοι να πάνε στη ΜΕΘ και πολλοί άνθρωποι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ. Προσβάλλει τους γιατρούς αυτό που τους λέτε γιατί αυτοί έχουν την ευθύνη» συμπλήρωσε.

«Είναι ένα μαρκετίστικο εύρημα που βρήκατε αυτή την εποχή, εσείς το λέτε, κανείς άλλος. Πουλάτε ψεύτικη ελπίδα, λέτε ότι αν μπεις στη ΜΕΘ θα σωθείς τη στιγμή που ξέρετε πολύ καλά ότι, πότε μπαίνει στη ΜΕΘ κάποιος; Πότε αποφασίζει ο γιατρός, ο εντατικολόγος να τον βάλουν στην ΜΕΘ; Όταν έχει χάσει κάθε ελπίδα, εκεί σαν να τον παραδίδει στον Θεό και πριν τον παραδώσει, τον βάζει στη ΜΕΘ» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ. 

Από την πλευρά του, ο κ. Καλαματιανός επέμεινε πως δεν υπάρχουν κρεβάτια στη ΜΕΘ, με τον κ. Παπαδημητρίου να επιμένει πως «υπάρχουν κρεβάτια στη ΜΕΘ. Υπάρχουν ορισμένα νοσοκομεία ΜΕΘ την μία ημέρα ή την επόμενη, μερικά νοσοκομεία στην επαρχία, αλλά το να βάλεις την τραχεία (σ.σ τον ασθενή), να τον διασωληνώσεις για το οξυγόνο του, χωρίς να χρειαστεί να μπει στη μονάδα εντατικής θεραπείας, είναι κάτι που οι γιατροί το κάνουν πολύ συχνά, το κάνανε πάντοτε». 

Οι δηλώσεις του κ. Παπαδημήτριου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του συνομιλητή του που υποστήριξε πως την περίοδο 2010 - 2015 έφυγαν από την Ελλάδα χιλιάδες γιατροί. «Αν δοθούν κίνητρα στους γιατρούς, και οικονομικά, για να επιστρέψουν στη χώρα μας, θα επιστρέψουν». 

Πολιτική
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ