Μοράλες: Κάναμε μια δημοκρατική επανάσταση - Αδελφός ο Τσίπρας

Μοράλες: Κάναμε μια δημοκρατική επανάσταση - Αδελφός ο Τσίπρας Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
0

Για μια «δημοκρατική επανάσταση στη Βολιβία», έκανε λόγο ο πρόεδρος της χώρας Έβο Μοράλες και χαρακτήρισε «αδερφό», τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας και μίλησε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την επίσκεψή του. 

«Χαιρετάμε ιδιαίτερα τον αδελφό Αλέξη Τσίπρα», είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους.

«Η παρέμβαση και οι πληροφορίες που μας έδωσε ο πρωθυπουργός ήταν σαν να μίλησε για την Βολιβία», πρόσθεσε ο κ. Μοράλες μιλώντας για τα κινήματα στη χώρα του.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρόεδρος της Βολιβίας έκανε αναφορά στα 500 χρόνια που χρειάστηκε να περάσουν για να αποφασίσουν οι ίδιοι να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.

«Υπήρξαν τρεις πολιτικοί που έκαναν ότι χειρότερο μπορούσαν να κάνουν στη χώρα μας», είπε ο Έβο Μοράλες τονίζοντας πως και οι τρεις είχαν σπουδάσει στην Αμερική και στην Ευρώπη και στην ουσία δίχασαν την κοινωνία για να μπορούν να κυβερνούν.

«Μας έκλεβαν τα δημόσια αγαθά μας», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βολιβίας.

«Τι έγινε; Mια δημοκρατική επανάσταση, ξεσηκωθήκαμε με πρωταγωνιστές τους αγρότες», πρόσθεσε.

«Κάναμε ένα κοινοβούλιο για να φτιάξουμε τη Βολιβία που στηρίζεται στο κοινωνικό κομμάτι, την οικονομία», είπε ο κ. Μοράλες ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στα όσα συνέβησαν στη χώρα του.

Στην δεκαετία του 50 υπήρχε ένα κόμμα που κέρδιζε με πάνω από 50% είπε ο κ. Μοράλες και υπογράμμισε πως εκείνος δεσμεύτηκε στο λαό του κοινοβουλευτική δημοκρατία.

«Οι αντίπαλοι μου έλεγαν ότι δεν θα εκλεγώ», πρόσθεσε ο κ. Μοράλες για να συμπληρώσει πως ένα χρόνο μετά όλοι παραδέχονταν πως κάτι γίνεται τελικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ