Μητσοτάκης: Ζητάμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής γαι την υπόθεση «Noor 1»

Μητσοτάκης: Ζητάμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής γαι την υπόθεση «Noor 1» Facebook Twitter
0

Την κατάθεση αιτήματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής από τη ΝΔ προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, «ώστε να διερευνηθούν», όπως είπε, όλες οι πτυχές της υπόθεσης που αφορούν τις επικοινωνίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη αλλά και συνολικότερα την υπόθεση του «Noor 1».

«Όλα στο φως» ήταν η χαρακτηριστική φράση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας με νόημα «φαντάζομαι ότι θα συμφωνήσουν και στην κυβέρνηση , αφού - όπως λένε - θέλουν να μάθουν όλη την αλήθεια. Αν καταψηφίσουν είναι εκτεθειμένοι».

«Είναι αδιανόητο υπουργός της κυβέρνησης να παίρνει τηλέφωνο έναν ισοβίτη για οποιοδήποτε λόγο», είπε ακόμη.

Απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης τόνισε ότι δεν έχει καμία ιδιαίτερη σχέση με τον κ. Μαρινάκη. «Οι σχέσεις μου με τους επιχειρηματίες είναι ανάλογες με τον θεσμικό μου ρόλο. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς είχαν σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιολόγησης, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε κυρίως στο κόστος που προκάλεσε η καθυστέρηση στην επίτευξη της συμφωνίας. «Η καθυστέρηση έχει κόστος. Φτάσαμε στο σημείο να δεχθούμε μέτρα που ένα χρόνο πριν κανείς δεν μας ζητούσε».

«Δεν θέλουμε να δημιουργούμε νέα γενιά συμβασιούχων που θα εκβιάζονται με το τυράκι της μονιμοποίησης. Η σωστή λύση θα ήταν να προχωρήσουμε σε σχήματα σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα όχι μόνο στην αποκομιδή των απορριμμάτων» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για την υιοθέτηση ενός τολμηρού προγράμματος μεταρρυθμίσεων που θα προσδώσει αξιοπιστία στη χώρα.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα από το 1974 και μετά όλες έχουν αναφορές στην άκρα - άκρα Αριστερά. Το να λέμε την αλήθεια είναι δικαίωση στη μνήμη των θυμάτων» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ για να ξεκαθαρίσει ότι δεν αναφέρεται στην πολιτική βία που, όπως δήλωσε, προέρχεται και από την άκρα Δεξιά και την άκρα Αριστερά.

Όσο αφορά το θέμα των Εξαρχείων, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η «κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα Εξάρχεια σε παρέες αντιεξουσιαστών, οι οποίοι τα λυμαίνονται. Η Ν.Δ. θα εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για την επιβολή του νόμου. Στα ζητήματα νόμου και τάξης δεν υπάρχουν εκπτώσεις, ο ασφαλής πολίτης είναι ελεύθερος πολίτης».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Να ομονοούμε στα προφανή, η αντιπολίτευση επενδύει σε επαναστατική γυμναστική

Αποσαφήνισε ότι η διαφύλαξη της τάξης παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ η συντήρηση και ο καθαρισμός του μνημείου στο Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM