Μητσοτάκης: Ζητάμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής γαι την υπόθεση «Noor 1»

Μητσοτάκης: Ζητάμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής γαι την υπόθεση «Noor 1» Facebook Twitter
0

Την κατάθεση αιτήματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής από τη ΝΔ προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, «ώστε να διερευνηθούν», όπως είπε, όλες οι πτυχές της υπόθεσης που αφορούν τις επικοινωνίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη αλλά και συνολικότερα την υπόθεση του «Noor 1».

«Όλα στο φως» ήταν η χαρακτηριστική φράση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας με νόημα «φαντάζομαι ότι θα συμφωνήσουν και στην κυβέρνηση , αφού - όπως λένε - θέλουν να μάθουν όλη την αλήθεια. Αν καταψηφίσουν είναι εκτεθειμένοι».

«Είναι αδιανόητο υπουργός της κυβέρνησης να παίρνει τηλέφωνο έναν ισοβίτη για οποιοδήποτε λόγο», είπε ακόμη.

Απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης τόνισε ότι δεν έχει καμία ιδιαίτερη σχέση με τον κ. Μαρινάκη. «Οι σχέσεις μου με τους επιχειρηματίες είναι ανάλογες με τον θεσμικό μου ρόλο. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς είχαν σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αξιολόγησης, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε κυρίως στο κόστος που προκάλεσε η καθυστέρηση στην επίτευξη της συμφωνίας. «Η καθυστέρηση έχει κόστος. Φτάσαμε στο σημείο να δεχθούμε μέτρα που ένα χρόνο πριν κανείς δεν μας ζητούσε».

«Δεν θέλουμε να δημιουργούμε νέα γενιά συμβασιούχων που θα εκβιάζονται με το τυράκι της μονιμοποίησης. Η σωστή λύση θα ήταν να προχωρήσουμε σε σχήματα σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα όχι μόνο στην αποκομιδή των απορριμμάτων» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για την υιοθέτηση ενός τολμηρού προγράμματος μεταρρυθμίσεων που θα προσδώσει αξιοπιστία στη χώρα.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα από το 1974 και μετά όλες έχουν αναφορές στην άκρα - άκρα Αριστερά. Το να λέμε την αλήθεια είναι δικαίωση στη μνήμη των θυμάτων» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ για να ξεκαθαρίσει ότι δεν αναφέρεται στην πολιτική βία που, όπως δήλωσε, προέρχεται και από την άκρα Δεξιά και την άκρα Αριστερά.

Όσο αφορά το θέμα των Εξαρχείων, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η «κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα Εξάρχεια σε παρέες αντιεξουσιαστών, οι οποίοι τα λυμαίνονται. Η Ν.Δ. θα εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για την επιβολή του νόμου. Στα ζητήματα νόμου και τάξης δεν υπάρχουν εκπτώσεις, ο ασφαλής πολίτης είναι ελεύθερος πολίτης».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM