Μητσοτάκης: «Υπομονή» μέχρι την επόμενη εβδομάδα για τις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων

Μητσοτάκης: «Υπομονή» μέχρι την επόμενη εβδομάδα για τις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων Facebook Twitter
0

Ανακοινώσεις εντός των επόμενων ημερών για τις ελευθερίες και τις διευκολύνσεις προς εμβολιασμένους πολίτες, προανήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης

«Τα εμβόλια προστατεύουν από την μετάλλαξη. Μόνο με πλήρη εμβολιασμό είναι κάποιος ασφαλής. Αν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί είναι πολύ πιο πιθανό να κολλήσει αυτή τη μετάλλαξη με τις όποιες συνέπειες», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Δεδομένου ότι σε ένα ποσοστό πέριξ του 30% είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ελλάδα και μόνο αυτό είναι το μέσο που μας θωρακίζει απέναντι στην μετάλλαξη Δέλτα (…) μήπως έχει έρθει η ώρα με έναν επιθετικό τρόπο, με έναν εμπροσθοβαρή τρόπο η κυβέρνηση να δώσει διευκολύνσεις, να δώσει επιπλέον βαθμούς ελευθερίας στους εμβολιασμένους για να επιταχύνει το εμβολιαστικό κύμα και στη χώρα μας;», ρώτησαν τον πρωθυπουργό. 

«Λίγη υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα», απάντησε χαρακτηριστικά.

Δεν θα μας προϊδεάσετε;

«Όχι, αλλά είναι βέβαιο ότι από τη στιγμή που φτάνουμε πια στο σημείο που αυτοί που θέλουν να εμβολιαστούν εμβολιάζονται, πρέπει να σκεφτούμε πιο έξυπνα, πιο δημιουργικά πώς θα προσεγγίσουμε συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να μην έχουν πάρει ακόμα αυτή την απόφαση».

Ικανοποίηση για την πρόοδο των εμβολιασμών στην ΕΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, τα κέρδη της Ελλάδας και την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν τόσο την πανδημία της covid-19 όσο και τις τουρκικές προκλήσεις, μετά το πέρας των εργασιών του ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στο ζήτημα του κορωνοϊού εκφράστηκε ικανοποίηση για την πρόοδο των εμβολιασμών σε όλη την ΕΕ. «Υπήρξε αναγνώριση πως ως Ευρώπη καλύψαμε το χαμένο έδαφος και μπορέσαμε να προμηθευτούμε επαρκείς δόσεις ώστε όλοι οι ενήλικοι πολίτες να μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα σκευάσματα».

«Όχι» σε πρόσθετους περιορισμούς στις μετακινήσεις λόγω της μετάλλαξης τύπου Δέλτα

«Σε ό,τι αφορά στη μετάλλαξη τύπου Δέλτα, στη δική μου παρέμβαση υποστήριξα πως δεν πρέπει να πάμε σε λογική νέων περιορισμών» επεσήμανε λέγοντας πως αντίθετα πρέπει να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς. «Το είπα και χθες, όσοι έχουν εμβολιαστεί είναι προστατευμένοι, οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν». Παράλληλα, απεύθυνε έκκληση τόσο προς τους νέους, όσο και προς τις μεγαλύτερες ηλικίες, να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ικανοποίηση από το κείμενο συμπερασμάτων για την Τουρκία

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη σημερινή ατζέντα της συνεδρίασης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην οικονομία, σημειώνοντας πως είναι «θετική η γενικότερη εκτίμηση για την ευρωπαϊκή οικονομία» συμπληρώνοντας ότι «το ίδιο πιστεύω και για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» και εξηγώντας ότι πολύ σύντομα θα γίνουν οι πρώτες εκταμιεύσεις από το πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης, ίσως και στα τέλη Αυγούστου. «Πολύ θετικό θα είναι το αποτύπωμα ιδίως σε ό,τι αφορά τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Σχετικά με την Τουρκία, εξέφρασε την ικανοποίησή του από το κείμενο συμπερασμάτων, υπενθυμίζοντας πως «ο πυρήνας της διττής προσέγγισης προς την Τουρκία εμπερικλείεται στο εδάφιο, όπου γίνεται λόγος για προώθηση της θετικής ατζέντας με τρόπο σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο». «Για εμάς επίσης είναι απαράβατη γραμμή να μην εργαλειοποιεί η Τουρκία το μεταναστευτικό αλλά και να προβεί σε κινήσεις καλής θέλησης όπως το να δεχθεί τα 1.450 άτομα των οποίων το αίτημα για παροχή ασύλου έχει απορριφθεί τελεσίδικα» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, μας καλύπτει επίσης το κείμενο συμπερασμάτων» είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας ακόμη ότι «Με επιμονή δική μου και του Μάριο Ντράγκι το Συμβούλιο επαναλαμβάνει πως οι εκλογές στη Λιβύη πρέπει να γίνουν στις 24 Δεκεμβρίου, να γίνουν αποδεκτά τα αποτελέσματα και να αποχωρήσουν όλες οι ξένες δυνάμεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ