Μητσοτάκης στο CNN: Ανακοινώσεις για τα μέτρα του lockdown εντός των επόμενων 48 ωρών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Ανακοινώσεις για τα μέτρα του lockdown εντός των επόμενων 48 ωρών προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη στο CNN.

 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η οικονομική δραστηριότητα περιορίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες «επειδή περιμέναμε το τρίτο κύμα, που συμβαίνει αυτή τη στιγμή», ενώ συμπλήρωσε ότι αν δεν είχε γίνει αυτό, τα πράγματα θα ήταν «σημαντικά χειρότερα».

 

«Σαφώς τα νοσοκομεία μας είναι υπό πίεση, αλλά έχουμε ακόμη τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι αυτό το κύμα «θα σταθεροποιηθεί εντός της επόμενης εβδομάδας ή των επόμενων 10 ημερών και θα αρχίσει να πέφτει».

 

Σε ό,τι αφορά τη χαλάρωση των μέτρων του lockdown, υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθεί η ισορροπία για το «πώς θα επιτρέψουμε στους πολίτες κάποιο βαθμό ελευθερίας», χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η συνολική στρατηγική για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

 

«Αυτό εξετάζουμε τώρα και αναμένουμε να κάνουμε ανακοινώσεις εντός των επόμενων 48 ωρών», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

 

Καθώς θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί, συνέχισε, «θα μπορούμε να αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε κανονική δραστηριότητα και θα ανοίξουμε για το καλοκαίρι, ώστε να έρθει ο κόσμος με ασφάλεια».

 

Παράλληλα σημείωσε ότι μόλις επιτευχθεί στα τέλη Απριλίου ο στόχος να έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών και τα άτομα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα «θα μειωθεί η πίεση στα νοσοκομεία και αναμένουμε επιστροφή στην κανονικότητα».


Στην ίδια συνέντευξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε ικανοποίηση για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και δήλωσε ότι η Ελλάδα θα είναι ανοιχτή το καλοκαίρι για τους τουρίστες. 

 

Τέλος, σε ερώτηση για το εμβόλιο της AstraZeneca, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αναμένεται αύριο η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. «Αν μας πει ο ΕΜΑ ότι πρέπει να αναστείλουμε το πρόγραμμα, σαφώς θα το κάνουμε αμέσως», δήλωσε.

 

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM