Μητσοτάκης στο Αγροτικής Ανάπτυξης: Προτεραιότητα η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα

Μητσοτάκης στο Αγροτικής Ανάπτυξης: Προτεραιότητα η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συναντήθηκε με την ηγεσία του. 

Στο υπουργείο τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Μάκης Βορίδης και οι υφυπουργοί Κώστας Σκρέκας, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και Φωτεινή Αραμπατζή, αρμόδια για την Αλιευτική Πολιτική και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στρατάκος. Στο επίκεντρο των συζητήσεων του πρωθυπουργού με τον υπουργό και τους υφυπουργούς η νέα ΚΑΠ, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η ενθάρρυνση συνεργατικών σχημάτων.

Κεντρική πολιτική προτεραιότητα του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας είναι η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα, υπογράμμισε με έμφαση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πρώτη προτεραιότητα, για τη νέα κυβέρνηση, η διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει τη σημασία μετάβασης στην «έξυπνη» γεωργία, με σεβασμό του περιβάλλοντος.

Επίσης, απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων, κάτι που θίγει -όπως τόνισε- τόσο τους παραγωγούς όσο όμως και τους καταναλωτές.

«Θα έχουμε μια φιλόδοξη ατζέντα να υλοποιήσουμε και να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι σε αυτή βρίσκεται, μεταξύ άλλων, «η διαπραγμάτευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική» που στο επίκεντρό της θα έχει τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών.

Επίσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκε και το θέμα των «παράνομων ελληνοποιήσεων και μιμητισμού των ελληνικών προϊόντων, όπου ο πρωθυπουργός έδωσε σαφή κατεύθυνση για την πάταξη αυτού του φαινομένου».

Έγινε αναφορά στη χάραξη ενός στρατηγικού σχεδίου «που στο κέντρο έχει την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, την ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων παραγωγών» και παράλληλα θα «θέτει και υψηλές περιβαλλοντικές φιλοδοξίες με στόχο την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, αυξημένης προστιθέμενης αξίας με την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών», όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM