Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι τα self test θα επεκταθούν στους εργαζομένους τριών ακόμη τομέων από τα τέλη της εβδομάδας, ενώ ανακοίνωσε ότι 613 μαθητές και καθηγητές βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

 

Οι μαθητές και οι καθηγητές των Λυκείων επέστρεψαν σήμερα στα σχολεία, με τη διενέργεια self test, διαδικασία που θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα.

 

«Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εντοπίσαμε 613 μαθητές και καθηγητές -ως επί το πλείστον- ασυμπτωματικούς, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στο self-test. Έμειναν σήμερα στο σπίτι τους, δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές τους και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη σύσκεψη για τον κορωνοϊό.

 

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι το μέτρο αυτό θα επεκταθεί στο τέλος της εβδομάδας «στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές και σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό».

 

Παράλληλα επεσήμανε ότι στον δεύτερο διαγωνισμό για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων επιπλέον self test συμμετέχουν πολλές περισσότερες εταιρείες απ’ όσες συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό. «Άρα, εκτιμώ ότι και το κόστος της σχετικής προμήθειας θα είναι χαμηλότερο», συμπλήρωσε.

 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτό το πρόσθετο εργαλείο, των self test, πρέπει να αξιοποιηθεί «ώστε να μπορέσουμε να εντοπίζουμε περιπτώσεις συμπολιτών μας οι οποίοι είναι θετικοί στον ιό και τους οποίους δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων πάντα να εντοπίζουμε μέσα από τα οργανωμένα τεστ που κάνει η πολιτεία, τα οποία -θέλω να επαναλάβω- και θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν ακόμα περισσότερο».

 

Tα self test δεν είναι υποκατάστατο για τα μοριακά τεστ και για τα rapid test τα οποία δρομολογεί οργανωμένα η πολιτεία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr