ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δεν θα επεκτείνει το φράχτη στον Έβρο

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δεν θα επεκτείνει το φράχτη στον Έβρο Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Για τον φράχτη στον Έβρο μίλησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος επίσης στις αντιρρήσεις των Βρυξελλών για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου.

«Αν δεν έχουμε φράχτη τότε τι; Θα μπαίνει ο καθένας στη χώρα όποτε θέλει όπως θέλει; [...] Μπορούμε απλά να κοιτάμε το πρόβλημα ή να κάνουμε κάτι να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας, εγώ επιλέγω το δεύτερο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για το αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να γκρεμίσει τον φράχτη, αν εκλεγεί, απάντησε: «Δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας, είμαι όμως απολύτως σίγουρος ότι και αν δεν γκρεμίσει το κομμάτι του φράχτη που έχει κατασκευαστεί δεν θα επεκτείνει το φράχτη και δεν θα υλοποιήσει το έργο που έχουμε δρομολογήσει».

Αναφερόμενος στις αντιρρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του φράχτη ο πρωθυπουργός είπε πως «16 από τις 27 χώρες έχουν πειστεί. Πολλές φορές έτσι ξεκινάμε στην Ευρώπη. Είμαστε μειοψηφία και τελικά γινόμαστε πλειοψηφία. Το ίδιο ακριβώς έγινε και με το πλαφόν του φυσικού αερίου».

«Η ΕΕ χρηματοδοτεί μια σειρά από δράσεις για το προσφυγικό, δεν χρηματοδοτεί την κατασκευή αυτού καθ’ αυτού του φράχτη. Θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε να κάνουν και αυτό το βήμα. Αλλιώς, θα κατασκευαστεί με πόρους του κρατικού προϋπολογισμού», τόνισε.

Εχθές, σε ομιλία του από τον Έβρο με φόντο τον φράχτη, ο πρωθυπουργός έστρεψε την κριτική του στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας τα εξής: «Θα πρέπει να ξαναρωτήσω τον κ. Τσίπρα κάτι που αποφεύγει να απαντήσει: Επιδιώκει να συνεχίσει το έργο  κατασκευής του φράχτη ή όχι; Επιδιώκει μήπως και αυτό το έργο που έχει κατασκευαστεί να το κατεδαφίσει; Η στάση αυτή συνιστά ουσιαστικά μια εθνική εξαίρεση πολύ περισσότερο όταν έρχεται μετά την υιοθέτηση άθλιων ψεμάτων για δήθεν επεισόδια που έγιναν στον Έβρο αλλά αποδείχθηκαν ότι ήταν όλα ψέματα. Θυμόμαστε το περιστατικό της νεκρής Μαρίας».

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM