Μητσοτάκης: Ο Ρουβίκωνας δρα με την ανοχή της κυβέρνησης - Η Βουλή δεν είναι οποιοδήποτε κτίριο

Μητσοτάκης: Ο Ρουβίκωνας δρα με την ανοχή της κυβέρνησης - Η Βουλή δεν είναι οποιοδήποτε κτίριο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
0

Την άποψη ότι ο Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό News 24/7.

Κατά τη συνέντευξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηλίτευσε το γεγονός ότι σε προηγούμενη επίθεση ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, είχε στείλει τους αντιεξουσιαστές πίσω στο σπίτι τους με ταξί. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προανήγγειλε αλλαγές και στον Ποινικό Κώδικα και ενίσχυση της ΕΛΑΣ με προσλήψεις. «Δεν είναι δυνατόν ο φρούραρχος να είναι ακόμα στη θέση του μετά από αυτό που έγινε. Αυτό που γίνεται είναι συμπαράσταση σε έναν καταδικασμένο αμετανόητο δολοφόνο», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Ο συμβολισμός μίας επίθεσης με κόκκινες μπογιές στη Βουλή είναι αποκρουστικός, δεν νομίζω ότι υπάρχει προοδευτικός πολίτης να μην αισθάνεται άσχημα με αυτές τις εικόνες. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να διαφυλαχτεί το κτίριο της Βουλής, δεν είναι ένα οποιοδήποτε κτίριο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προαναγγέλοντας αναπτυξιακό σχέδιο για το κέντρο της Αθήνας. 

Μόνο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή

Από τις ευρωεκλογές θα βγουν ξεκάθαρα πολιτικά συμπεράσματα, όπως και από τις περιφερειακές εκλογές, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή στη χώρα. «Δεν καταλαβαίνω από κάποια κόμματα την τακτική των ίσων αποστάσεων. Και αυτοί που μας περιγράφουν περίπου ως το ίδιο, δεν τα πολυπιστεύουν. Συγκυβερνήσαμε με το ΚΙΝΑΛ. Όλα αυτά λέγονται για λόγους τακτικής. Αν δει κανείς την ατζέντα μας και μας κρίνει με βάση αυτά που λέμε ότι θα κάνουμε, δεν υπάρχει δυσκολία σε ψηφοφόρο του ΚΙΝΑΛ ή του Ποταμιού να ψηφίσει τη ΝΔ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.

«Μακριά από μένα οποιαδήποτε αλαζονεία. Θα εξηγήσουμε την ετυμηγορία της κάλπης. Θα τα αξιολογήσουμε όλα όταν έρθει η ώρα. Οι εθνικές βουλευτικές εκλογές δεν είναι μακριά. Το αργότερο θα γίνουν τον Οκτώβριο. Θα είναι προβληματικό η χώρα να σέρνεται και να κυβερνάται τύποις», είπε, ακόμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι ενωμένη και ανανεωμένη. Σε ότι αφορά την οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο στόχος για ανάπτυξη στο 4% μέσα σε ένα χρόνο είναι εφικτός υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση εχθρεύεται την έννοια της ιδιωτικής επένδυσης. «Εμείς με μία άλλη πολιτική μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον ρυθμό ανάπτυξης πολύ σύντομα. Η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρότασή μας για τα πλεονάσματα», είπε χαρακτηριστικά.

Προεκλογικό επίδομα η 13η σύνταξη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως προεκλογικό επίδομα τη 13η σύνταξη. «Δεν υπάρχει 13η σύνταξη, υπάρχει ένα επίδομα προεκλογικό. Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν σήμερα να εξαπατηθούν με το επίδομα που δίνεται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Φιλοδοξία μου είναι να βρω δουλειά στα παιδιά και τα εγγόνια, ώστε να μην χρειάζεται ο συνταξιούχος να δίνει χρήματα στα παιδιά και στα εγγόνια», υπογράμμισε. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM