Μητσοτάκης: Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα η συμφωνία Ε.Ε. και Κίνας - Ποια προϊόντα προστατεύονται

Μητσοτάκης: Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα η συμφωνία Ε.Ε. και Κίνας - Ποια προϊόντα προστατεύονται Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ως μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Συμφωνία Γεωγραφικών Ενδείξεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας

«Η Συμφωνία Γεωγραφικών Ενδείξεων μεταξύ Ε.Ε. και Κίνας είναι μία μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και τους Έλληνες παραγωγούς, καθώς πλέον προστατεύονται 6 σημαντικά ελληνικά προϊόντα: η φέτα, το ούζο, οι ελιές Καλαμάτας, η μαστίχα Χίου, τα κρασιά Σάμου και το λάδι Λασιθίου, ενώ στο μέλλον υπάρχει δυνατότητα να προστεθούν ακόμα περισσότερα» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook.

«Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας και πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνατότητες των Ελλήνων παραγωγών που συνδυάζοντας παράδοση και καινοτομία προσφέρουν στην παγκόσμια αγορά μοναδικά προϊόντα υψηλής ποιότητας που μας κάνουν όλους περήφανους. Με τη συμφωνία αυτή 100 αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε. προστατεύονται έναντι απομιμήσεων και έχουν αποκλειστικά δικαιώματα σχετικά με το όνομά τους και το γεγονός ότι προέρχονται από συγκεκριμένες περιοχές παραγωγής.

Έτσι η Ελλάδα θα είναι παρούσα ακόμα πιο δυναμικά στις προοπτικές που παρουσιάζει η μεγάλη Κινεζική αγορά», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM