Μητσοτάκης κατά Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο: Το 2015 κάνατε τη διάσημη πλέον kolotumba

Μητσοτάκης κατά Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο: Το 2015 κάνατε τη διάσημη πλέον κωλοτούμπα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δημοψήφισμα του 2015, στην ομιλία του ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Παπαδημούλη, στον οποίο ο πρωθυπουργός απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε «τη διάσημη πλέον κωλοτούμπα». 

«Τέτοιες μέρες, το 2015, η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα από τον γκρεμό της εξόδου από το ευρώ. Την κοινωνία της τότε χτυπούσαν αλλεπάλληλα κύματα τυφλού και διχαστικού λαϊκισμού. Σαν σήμερα μάλιστα, στις 5 Ιουλίου του 2015, διεξαγόταν ένα δημοψήφισμα το οποίο λίγο έλειψε να δώσει τη χαριστική βολή», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. 

Μόνο μπροστά στο φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας, η τότε κυβέρνηση έκανε πίσω, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης. «Αλλά το τίμημα υπήρξε βαρύ: κλειστές τράπεζες, capital controls και τελικά ένα νέο τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο, που μας οδήγησε σε έναν νέο κύκλο λιτότητας», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι καμία ευρωπαϊκή κοινωνία «δεν υπέφερε περισσότερο από την ελληνική την περασμένη δεκαετία» και υπογράμμισε πως η Ελλάδα του 2022 δεν έχει σχέση με εκείνη του 2015. 

«Η αποτυχία της κυβέρνησης σας είναι αδύνατον να κρυφτεί με επιθέσεις και συκοφαντίες από τα πρώτα δευτερόλεπτα της ομιλίας σας εναντίον της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης», επεσήμανε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, όταν πήρε τον λόγο. 

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον οποίο επίσης κατηγόρησε ότι ξεκίνησε την ομιλία του με προσωπικές επιθέσεις στον πρώην πρωθυπουργό, σχολίασε: «Τέτοιες εμμονές δείχνουν ότι ενδεχομένως να τον βλέπετε και στον ύπνο σας ακόμα τον Τσίπρα». 

Ο κ. Παπαδημούλης συνέχισε αναφέροντας ότι η ΝΔ «έχει τεράστια ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας», για το 2009 την άφησε με «έλλειμμα 15,4%, τεράστιο χρέος και πελατειακό κράτος και διαφθορά και ολιγάρχες και κολλητιλίκια, την έβαλε στα μνημόνια». Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου «στην οποία ήταν κορυφαίος υπουργός ο κ. Μητσοτάκης, τίναξε την μπάνκα στον αέρα: ανεργία 27%, τεράστιες κοινωνικές ανισότητες, τεράστια οπισθοδρόμηση», επεσήμανε ακόμη μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημούλης. 

Στη δευτερολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι είναι «ανάρμοστο» μερικές φορές να «τίθενται σε αυτή την αίθουσα ζητήματα που σχετίζονται με την εγχώρια πολιτική σκηνή». 

Πριν από επτά χρόνια, συνέχισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Παπαδημούλη, «υπήρξε ένα δημοψήφισμα το οποίο διεξήγαγε η κυβέρνησή σας, το οποίο ώθησε την Ελλάδα στο χείλος της εξόδου από την ευρωζώνη. Και αφού στη συνέχεια αντιστρέψατε την απόφαση του ελληνικού λαού και κάνατε τη διάσημη πλέον “κωλοτούμπα”, υπογράψατε ένα τρίτο πρόγραμμα και ουσιαστικά καταδικάσατε την Ελλάδα σε τέσσερα περιττά χρόνια λιτότητας». 

Αυτός είναι ένας «από τους κύριους λόγους για τους οποίους χάσατε την εξουσία και για τους οποίους αναλάβαμε εμείς τη διακυβέρνηση: για να διασφαλίσουμε ότι θα επαναφέρουμε την Ελλάδα σε σωστή τροχιά ανάπτυξης», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στον κ. Παπαδημούλη. 


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM