Μητσοτάκης για Συμφωνία Πρεσπών: O Τσίπρας είπε ναι εκεί που άλλοι είχαν σθένος να πουν όχι

Μητσοτάκης για Συμφωνία Πρεσπών: O Τσίπρας είπε ναι εκεί που άλλοι είχαν σθένος να πουν όχι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Το 2019 θα είναι ένα καλό έτος για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του με την οποία κλείνει το 12ο συνέδριο της ΝΔ. 

Ο αρχηγός της ΝΔ ευχαρίστησε ονομαστικά τον πρόεδρο του συνεδρίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη και όλους τους συνέδρους που «με τον παλμό τους απάντησαν σε όσους θέλουν να μας γυρίσουν πίσω». 

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επισήμως πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα ηγηθεί στην προσπάθεια της ΝΔ για τις ευρωεκλογές. 

Παράλληλα, με αφορμή το κλίμα που επικράτησε στο συνέδριο της ΝΔ έκανε λόγο για θλίψη και τη μιζέρια της «αντισυγκέντρωσης», όπως την χαρακτήρισε, που έστησε ο κ.Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. «Από τη μια ένα ανοιχτό συνέδριο κι από την άλλη μια αστυνομοκρατούμενη κλειστή εκδήλωση όπου οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους κομματικούς».

Με αφορμή, μάλιστα, την αναφορά του περί βάλτου του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι «τα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα αμφιβάλλω αν τα γνωρίζει.. Αν συγκινήθηκε ποτέ, όπως τόσα ελληνόπουλα, κλείνοντας αυτό το βιβλίο. Αν ήταν λίγο πιο εξοικειωμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που έκαναν την Μακεδονία ελληνική και την Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα, δεν θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία».

«Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.  Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας. Είπατε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν όχι. Και βάλατε την μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες. Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι «η Ν.Δ στέκεται με όλες της τις δυνάμεις απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και θα ζητήσω από κάθε συμπολίτη μας να κρατήσει ψηλά το εθνικό του φρόνημα, αλλά με δημοκρατική ευθύνη και ωριμότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στον διαχρονικό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της ΝΔ.

«Αυτό που επέβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974. πηγαίνοντας κόντρα στις παρορμήσεις. Και αυτοί που τον διαδέχθηκαν στην ηγεσία, υπηρέτησαν σταθερά και υπερασπίστηκαν με σθένος – όταν χρειάστηκε - αυτή τη θεμελιώδη αρχή: ανήκουμε στην Ευρώπη» χαρακτηρίζοντας τιμή την παρουσία στο συνέδριο του Μάνφρεντ Βέμπερ και λέγοντας ότι «θέλουμε να δουλέψουμε μαζί του για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη».

Eπίσης προανήγγειλε πως στις 10 Ιανουαρίου, όταν συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ, θα ανακοινώσει  «δεκάδες καινούρια στελέχη που θα πολιτευθούν για πρώτη φορά με την παράταξή μας».

«Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι νεοεισερχόμενοι στην πολιτική. Συμβολίζουν ατομικά ο καθένας και η καθεμία, αλλά και συλλογικά όλοι μαζί, όχι μόνο την ανανέωση αλλά και το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία. Γιατί η Νέα Δημοκρατία αλλάζει και μεγαλώνει. Για να σπάσουμε αυτή την εικόνα ότι άλλο κόμμα άλλο κοινωνία. Είναι ένα μεγάλο δέντρο με βαθιές ρίζες και με νέα κλαδιά που διαρκώς απλώνονται».

Ζήτησε επίσης την παραμονή του Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του γενικού γραμματέα του κόμματος. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούλα Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακά

Πολιτική / Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Το κόμμα δεν αντέχει να καταβάλλει μισθούς σε όσους δεν προσφέρουν υπηρεσίες

«Το μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου για την υπόθεση Γιώργου Τσίπρα
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

Πολιτική / Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

«Ήταν δέσμευση που είχα αναλάβει προεκλογικά 33% όσο ήταν και πέρσι. Κινούμαστε λίγο πολύ στο όριο που μας έχει προσδιορίσει η ΕΕ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπολογίζει τα έσοδα από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων περί τα 300 εκατομμύρια
NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

«Δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους» η αιχμή Τσίπρα για Κασσελάκη - Η συνέντευξη που οδήγησε στην εκπαραθύρωση του Γιώργου Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και η αντίδραση του εξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού
NEWSROOM