Μητσοτάκης: Εθνική αναγκαιότητα ο φράχτης στον Έβρο- Kαμία έκπτωση σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εθνική αναγκαιότητα ο φράχτης στον Έβρο - Θα γίνει με ή χωρίς ευρωπαϊκούς πόρους Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στην Ορεστιάδα βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν φτάσει στον Έβρο και επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί ο φράχτης που εμποδίζει την παράνομη μετανάστευση. 

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο φράχτης στον Έβρο αποτελεί εθνική αναγκαιότητα και θα ολοκληρωθεί με ή χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα. Κάνοντας μάλιστα αναφορά στην τροπολογία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ώστε να μην χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ ο φράχτης, τόνισε ότι αν δεν βάλει χρήματα η Ευρώπη, τότε «θα το πληρώσουμε όλοι εμείς». Πρόσθεσε ότι στις επικείμενες εκλογές θα κριθούν έργα και πράξεις, ώστε να σταματήσει το ψάρεμα σε θολά νερά. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καμία έκπτωση σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας

«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Η κυβέρνηση δεν κάνει καμία έκπτωση σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας και αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει ευρωπαϊκούς πόρους θα ολοκληρώσει με εθνικούς πόρους τον φράχτη, σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο» επισήμανε ο πρωθυπουργό κατά την ομιλία του σε κατοίκους της Ορεστιάδας και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει ξεκάθαρα: «Θα συνεχίσει το έργο του φράχτη ή θα το σταματήσει; Θα ξηλώσει τον φράχτη τον οποίο έχουμε ήδη φτιάξει;»

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα που αντιπαλεύουν αυτό το έργο και φτάνουμε μέχρι του σημείου να καταθέσουν τροπολογία και ψηφίσματα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να μην χρηματοδοτηθεί αυτό το τεχνικό ανάχωμα, ο φράχτης, από ευρωπαϊκούς πόρους», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας πως «Για να το πω απλά, να μην πληρώσει το έργο η Ευρώπη, να το πληρώσετε όλοι εσείς οι Έλληνες φορολογούμενοι. Αυτό μας ζητάει ο κ. Παπαδημούλης, αυτό ζητά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

»Και αυτό θέλω να το ακούσετε πολύ προσεκτικά, διότι στις επόμενες εκλογές θα κριθούν έργα και λόγια, πράξεις και δηλώσεις. Και εδώ πέρα θα πρέπει να μιλήσουμε όλοι καθαρά και να σταματήσουμε να ψαρεύουμε σε θολά νερά. Και πρέπει, επιτέλους, και η αντιπολίτευση να τοποθετηθεί ξεκάθαρα: Θα συνεχίσει το έργο του φράχτη ή θα το σταματήσει; θα ξηλώσει το φράχτη τον οποίο έχουμε ήδη φτιάξει, επιστρέφοντας σε μία λογική ανοιχτών συνόρων, ή θα διαφυλάξει το κεκτημένο μιας ασφαλούς Ελλάδας, που προστατεύει τα σύνορα της, ενός ασφαλούς Έβρου; Εδώ δεν χωράνε πια μισόλογα».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εθνική αναγκαιότητα ο φράχτης στον Έβρο - Θα γίνει με ή χωρίς ευρωπαϊκούς πόρους Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σίγουρος ότι αν εκλεγεί κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές δεν θα συνεχιστεί η πολιτική της φύλαξης των συνόρων. Ταυτόχρονα υπενθύμισε την υβριδική επίθεση που δέχτηκε η Ελλάδα από την Τουρκία στα σύνορα του Έβρου πριν από 3 χρόνια και τόνισε πως η κυβέρνηση την αντιμετώπισε με επιτυχία.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο μεγάλος νικητής το βράδυ της 21ης Μαΐου και αυτό γιατί, όπως είπε, «δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης». Το δίλημμα των εκλογών, τόνισε, είναι «σταθερότητα και πρόοδος ή περιπέτειες».

Αναφέρθηκε και σε όσους από τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας μιλάνε για πατριωτισμό και απευθυνόμενος στους κατοίκους της Ορεστιάδας σημείωσε: «σε όλους αυτούς οι οποίοι μιλάνε για δήθεν πατριωτισμό στα λόγια, να τους απαντήσετε ποιοι ήταν οι πραγματικοί πατριώτες στα έργα και όχι στα λόγια και ότι η σταθερή και ασφαλής Ελλάδα είναι ταυτισμένη με τη μεγάλη μας παράταξη, με τη Νέα Δημοκρατία».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εθνική αναγκαιότητα ο φράχτης στον Έβρο - Θα γίνει με ή χωρίς ευρωπαϊκούς πόρους Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «η μεγάλη μας νίκη αρχίζει από εδώ, από τον βόρειο Έβρο, από την Ορεστιάδα», και εξήγησε πώς θεωρεί την περιοχή γούρικη για αυτό αρχίζει από τον βόρειο Έβρο τις προεκλογικές του εκστρατείες, είτε για τις εσωκομματικές, είτε για τις εθνικές εκλογές. Σημείωσε, ακόμα, το γεγονός ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον νομό Έβρου στις εκλογές της 21ης Μαΐου.


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούλα Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακά

Πολιτική / Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Το κόμμα δεν αντέχει να καταβάλλει μισθούς σε όσους δεν προσφέρουν υπηρεσίες

«Το μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου για την υπόθεση Γιώργου Τσίπρα
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

Πολιτική / Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

«Ήταν δέσμευση που είχα αναλάβει προεκλογικά 33% όσο ήταν και πέρσι. Κινούμαστε λίγο πολύ στο όριο που μας έχει προσδιορίσει η ΕΕ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπολογίζει τα έσοδα από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων περί τα 300 εκατομμύρια
NEWSROOM