Μητσοτάκης: Ενημέρωσα τον Στόλτενμπεργκ για τις τουρκικές παραβιάσεις και υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Φινλανδή πρωθυπουργό Facebook Twitter
Φωτ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
0

Συνάντηση με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων, ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι σε επικοινωνία του με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ και τον ενημέρωσε για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας.

«Μίλησα με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για να τον ενημερώσω για την πρόσφατη προκλητική συμπεριφορά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων οι οποίες παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και έκαναν επικίνδυνες υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά όπως η Χίος, η Κάρπαθος, η Λέρος κα. Και βεβαίως κατέστησα σαφές στον ΓΓ του ΝΑΤΟ τον κ. Στόλτεμπεργκ ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά ενός κράτους μέλους συμμάχου του ΝΑΤΟ, είναι απολύτως απαράδεκτη. Υπονομεύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια όπως επίσης και την ενότητα του στόχου που έχει το ΝΑΤΟ, σε μια στιγμή που είναι απαραίτητο να μείνουν ενωμένα όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της Ρωσίας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η συμπεριφορά αυτή επίσης υπονομεύει και την πρόσφατη πρόοδο που επήλθε κατά την πρόσφατη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο Ερντογάν και βεβαίως πρέπει να σταματήσει άμεσα. Αυτό το θέμα θα συνεχίσουμε να το προβάλλουμε σε όλα τα διεθνή φόρα και θυμίζω ότι η Τουρκία δεν έχει ευθυγραμμιστεί με τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει η ΕΕ και όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε,

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε «ότι αυτή δεν είναι συμπεριφορά που χαρακτηρίζει χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια».
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ