Μητσοτάκης: Αύξηση 50 ευρώ στον βασικό μισθό - 713€ από την 1η Μαΐου

Μητσοτάκης: Αύξηση 50 ευρώ στον βασικό μισθό - 713€ από την 1η Μαΐου Facebook Twitter
Aτελιέ LIFO
0

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στη χώρα μας από την 1η Μαΐου, κατά 50 ευρώ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό, ο βασικός μισθός διαμορφώνεται στα 713 ευρώ από 663 ευρώ που ήταν έως τώρα. 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, συνδυαστικά με την πρώτη δόση του Ιανουαρίου, η εν λόγω αύξηση ισοδυναμεί με 9.7% σε σχέση με τον κατώτατο μισθό του 2021.

Όπως τόνισε, οι σχεδόν 650.000 εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας θα κερδίσουν παραπάνω από έναν επιπλέον καθαρό μισθό ετησίως. «Ένας 15ος μισθός προστίθεται, στο εξής, στο εισόδημά τους», είπε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, σημείωσε πως η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ αποτέλεσε «μια απόφαση ευθύνης και αλληλεγγύης» με σκοπό ωστόσο «να μην υπονομευθούν, από άστοχες κινήσεις, όσα μαζί καταφέραμε έως τώρα».

«Κάθε αύξηση δεν πρέπει να επιβαρύνει ούτε την ανταγωνιστικότητα, ούτε το κόστος, ιδίως των μικρών επιχειρήσεων, που το μετατρέπουν σε αντικίνητρο για νέες προσλήψεις. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι οι επιχειρήσεις έχουν στηριχθεί πολύ από την κυβέρνηση. Με λιγότερους φόρους και εισφορές. Με ρευστότητα μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Αλλά και με τις πρόσφατες επιδοτήσεις για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους», είπε χαρακτηριστικά. 

Επιπλέον, είπε πως έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της οικονομίας και πάνω από όλα στους Έλληνες εργαζόμενους και διαμήνυσε: «"Ανάπτυξη για όλους" ήταν εξαρχής η υπόσχεσή μας. Και αυτόν το στόχο υπηρετεί η πολιτική μας. Σήμερα, κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για να τον πετύχουμε».

Εκτός αυτών, ο πρωθυπουργός είπε ότι έχουν ήδη ληφθεί και άλλα μέτρα υπέρ των εργαζομένων «όπως τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, η Ψηφιακή Κάρτα, η προστασία στους ταχυμεταφορείς, οι γονικές άδειες και το πλαίσιο για την εργασία εξ αποστάσεως».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ