Μητσοτάκης: 120.000 νέοι ηλικίας 18-25 ετών έχουν κάνει αίτηση για το Freedom Pass σε ένα 24ωρο

Μητσοτάκης: 120.000 νέοι ηλικίας 18-25 ετών έχουν κάνει αίτηση στο Freedom Pass σε ένα 24ωρο Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Ήδη 120.000 νέοι ηλικίας 18-25 ετών, που έχουν εμβολιαστεί έχουν κάνει την αίτησή τους για το Freedom Pass και το voucher των 150 ευρώ σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε σχετική ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Χθες άνοιξε η πλατφόρμα για το #FreedomPass και ήδη 120.000 νέοι 18-25 που έχουν εμβολιαστεί, έχουν συμπληρώσει την αίτησή τους. Γίνε κι εσύ μέρος της μεγάλης εθνικής προσπάθειας για την προστασία της δημόσιας υγείας. Κλείσε το ραντεβού σου εδώ: https://emvolio.gov.gr/».

Ο πρωθυπουργός μαζί με το σχόλιο παράθεσε και το σχετικό promo βίντεο, που αφορά στο Freedom Pass. 

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του Freedom Pass είναι οι πολίτες 18-25 ετών που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό ή έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson. Το ποσό των 150 ευρώ θα χορηγηθεί και όλους τους δικαιούχους που έχουν εμβολιαστεί έως τώρα. 

Το ποσό πιστώνεται σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για αυτό τον σκοπό από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό. Για την έκδοση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού ο κάθε δικαιούχος θα μπαίνει σε ειδική εφαρμογή στο gov.gr, με τους κωδικούς taxisnet. 

Στην αίτηση ο δικαιούχος συμπληρώνει τον ΑΜΚΑ, το email και το κινητό του τηλέφωνο. Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και στα ΚΕΠ. 

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον ο δικαιούχος πληροί τις προϋποθέσεις, διαβιβάζονται τα στοιχεία του- ονοματεπώνυμο, email και αριθμός κινητού τηλεφώνου- στο πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό. 

Η κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 και έπειτα από αυτή την ημερομηνία το πιστωτικό ίδρυμα οφείλει να την απενεργοποιήσει. Το ποσό που απομένει επιστρέφεται στο ελληνικό δημόσιο.

Το ποσό μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις μεταφορές. Δεν είναι εφικτή η οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψη του ποσού. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM