Για «βουλγαροποίηση» της οικονομίας έκανε λόγο σήμερα ο Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος μιλώντας το πρωί στο MEGA είπε: «Είμαστε σε μια κατάσταση τραγική όπου στα πλαίσια μιας ένωσης περιφερειακής έστω και ατελούς υφίσταται απίθανη ταπείνωση και διασυρμό, το δίλημμα που έχουν αφήσει οι δανειστές στο τραπέζι δυστυχώς είναι ή βίαιη βουλγαροποίηση της ελληνικής κοινωνίας ή έξοδος ή αναστολή της σχέσης μαζί τους».

 

«Η σφοδρότητα των απαιτήσεων των δανειστών δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από τμήμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι η Σύνοδος Κορυφής την Κυριακή έχει συγκληθεί «και για να μας ταπεινώσουν περαιτέρω και για να εκφοβίσουν τα κράτη παρίες που είναι εκτός Ευρωζώνης και θα το χρησιμοποιήσουν ενδεχομένως σε περίπτωση που ο Τσίπρας μείνει όρθιος και μέχρι τώρα το πολεμάει για να βρουν ένα εύσχημο λόγο για να πουν ή αναστέλλεται η σχέση μας με την Ευρωζώνη ή να μας εκφοβίσουν γιατί νομικά δεν μπορούνε».

Αφού διευκρίνισε ότι δεν είναι υπέρ του Grexit στη συνέχεια ο κ. Μητρόπουλος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα "να πολεμήσει ο,τι μπορεί καλύτερα για το λαό" αναγνωρίζοντας όμως ότι "τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».