ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Μετά τις εκλογές θα ελέγξει τον Παύλο Χαϊκάλη η Βουλή

Μετά τις εκλογές θα ελέγξει τον Παύλο Χαϊκάλη η Βουλή Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου θα ασχοληθεί η Βουλή με τις υποθέσεις που αφορούν τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλο Χαϊκάλη όπως αποφάσισε ομόφωνα, σήμερα το μεσημέρι, η αρμόδια επιτροπή ελέγχου οικονομικών της Βουλής.

Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής δέχτηκε, μετά από αίτημα του ίδιου του βουλευτή των ΑΝΕΛ σε επικοινωνία που είχε με την πρόεδρο της Επιτροπής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο Παύλος ΧαΊκάλης παρέστη κατέθεσε μια σειρά από έγγραφα και έδωσε εξηγήσεις για την υπόθεση με την φερόμενη off shore εταιρεία στην Κύπρο.

Τα έγγραφα παρέληφθησαν και πρωτοκολλήθηκαν από την Επιτροπή, η οποία αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή ελέγχου της υπόθεσης για μετά τις προσεχείς εκλογές προκειμένου να υπάρξει η πλήρης διερεύνησή της.

Στην σημερινή ημερήσια διάταξη της επιτροπής «πόθεν έσχες», ωστόσο δεν είχε εγγραφεί το θέμα με την off shore εταιρεία αλλά η παλαιότερη υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη περί χρηματισμού και χρηματιστηριακής συναλλαγής του, υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Δεκέμβριο και πριν από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Και για την υπόθεση της χρηματιστηριακής συναλλαγής η αρμόδια επιτροπή της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει σε επόμενη συνεδρίαση της τον Παύλο Χαϊκάλη, πάντα μετά τις εκλογές, για περεταίρω εξηγήσεις με την πρόεδρο της Επιτροπής Δέσποινα Χαραλαμπίδου να επισημαίνει ότι μπορεί να κληθεί σε ακρόαση και ο Γιώργος Αποστολόπουλος, το έτερο πρόσωπο της συγκεκριμένης επίμαχης υπόθεσης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και η επιτροπή να διαμορφώσει πλήρη εικόνα για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πρόεδρου της Επιτροπής Δέσποινας Χαραλαμπίδου, κατέθεσαν 704 υπόχρεοι βουλευτές και ευρωβουλευτές πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) ενώ μέχρι στιγμής 10 υπόχρεοι δεν έχουν υποβάλλει την δήλωση πόθεν έσχες.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 694 περιπτώσεις από τις οποίες 49 παρουσιάζουν ελλείψεις παραστατικών, 31 υπόχρεοι βρέθηκαν με αρνητικό πόθεν έσχες, έχουν δηλώσει δηλαδή περιουσιακά στοιχεία χωρίς δικαιολογητικά, ενώ από τους ελεγχθέντες βρέθηκαν 20 περιπτώσεις με μηδενικές καταθέσεις.

1

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ