Με δύο προτάσεις θα συνεδριάσει το Eurogroup

Με δύο προτάσεις θα συνεδριάσει το Eurogroup Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup. EPA/JULIEN WARNAND
0

Δύο προτάσεις -μία από τους θεσμούς και μία από την ελληνική κυβέρνηση- φαίνεται πως θα εξετάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στο Eurogroup, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία με την ελληνική πλευρά στις διαβουλεύσεις. 

Το αθηναϊκό πρακτορείο αναφέρει ότι ευρωπαϊκές πηγές τονίζουν πως ένα σύνολο εγγράφων που εγκρίθηκαν ομόφωνα από τους θεσμούς στάλθηκε στο Eurogroup και μπορεί να αποτελέσει βάση συμφωνίας.

Στο μεταξύ, πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά παρέμεινε σταθερή στις προτάσεις της οι οποίες είχαν αναγνωριστεί ως βάση συζήτησης πριν από λίγες μέρες, και θα τις καταθέσει στο Eurogroup. Η άτυπη ενημέρωση αναφέρει συγκεκριμένα ότι «οι προτάσεις εξειδικεύθηκαν και κατατέθηκαν στους θεσμούς και θα κατατεθούν και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελούν δε μια άκρως ρεαλιστική προσέγγιση για άμεση συμφωνία στο πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου». 

«H ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει υπευθυνότητα και βούληση για λύση, τώρα είναι η ώρα που κρίνεται η υπευθυνότητα και η βούληση του καθενός» προσθέτουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε, προσερχόμενος στο Eurogroup, ότι η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε έγγραφο ως βάση για συμφωνία, το οποίο θα μελετήσουν τώρα οι υπουργοί Οικονομικών «για να δουν εάν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Διαβάστε εδώ Live όλες τις εξελίξεις. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM