Σε τέσσερις άξονες θα επικεντρωθεί η πολιτική της κυβέρνησης τους επόμενους 12 μήνες, με βάση τα όσα αναμένεται να ανακοινώσει απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Βελλίδειο, για την 84η ΔΕΘ

 

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τονίσει πως θέλει να κριθεί στην επόμενη ΔΕΘ για το αν τήρησε τα όσα θα εξαγγείλει σήμερα. Σύμφωνα με το Μαξίμου στόχος είναι η ΔΕΘ να γίνει «από βήμα παροχολογίας, βήμα λογοδοσίας. 

 

Ο κ. Μητσοτάκης. Θα σταθεί ιδιαίτερα στα ζητήματα των επενδύσεων και της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ θα προχωρήσει και σε πιο αναλυτικές ανακοινώσεις που αφορούν τη βόρεια Ελλάδα.

 

Αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εξαγγείλει την μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, καθώς και αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές. Όσον αφορά το  ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, στην κυβέρνηση λένε πως ο πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα στους Ευρωπαίους εταίρους στην «κατάλληλη συγκυρία» εκμεταλλευόμενος τα θετικά αποτελέσματα της κυβέρνησης του.

 

 

Οι τέσσερις άξονες της αποψινής ομιλίας Μητσοτάκη 

 

Φορολογία και φορολογική πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης Θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων - ήδη έγιναν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα (ΕΝΦΙΑ)- και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο "την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων".


Επενδύσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα μιλήσει για το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός) και "θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό".


Εργασιακές σχέσεις. Στόχος μας, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης και βέβαια η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

 

Ψηφιακό κράτος. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές θα τονίσει ότι "το κράτος παύει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και γίνεται σύμμαχος της ανάπτυξης αντί να την εμποδίζει μέσω της γραφειοκρατίας". Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί αναλυτικά στις αλλαγές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.