«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν διαφέρει καθόλου από τον Αντώνη Σαμαρά, είναι πιο δεξιός […] ο Αλέξης Τσίπρας έκανε όλα τα χατίρια της Άνγκελα Μέρκελ» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. 

 

Ο κ. Λεβέντης προέβλεψε μάλιστα πως «αν κόψει κι άλλο τις συντάξεις ο Αλέξης Τσίπρας, θα πέσει πάλι στο 3%». 

 

Για τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε:

"Τα μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση θα εφαρμοστούν το 2019, αν όμως δεν πιάσουμε τους στόχους το 2017, έχουμε υπογράψει και συμφωνήσει, ότι η εφαρμογή των σκληρών μέτρων που περιλαμβάνει κόψιμο μισθών και συντάξεων, αφορολόγητο, θα εφαρμοστούν το 2018. Ο Τσίπρας τα έχει υπογράψει όλα, είναι πιο δεξιός και από τον Σαμαρά και αν συνεχίσει έτσι θα φθάσει πολύ χαμηλά σε ποσοστά. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αποκλείεται ο κ.Τσίπρας να πάει σε εκλογές, στο τέλος του 2017 ή αρχές του 2018. Αυτό που έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός, είναι ο εκλογικός νόμος και προβλέπω ότι μέσα στα σχέδια του, είναι και ένα δημοψήφισμα μόνο για το σημείο εκείνο του νόμου που προβλέπει το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Αυτό θα είναι και το ερώτημα προς την κοινή γνώμη, αν θέλουν ή όχι το μπόνους. Χωρίς το μπόνους η ΝΔ και η ηγεσία της θα έχουν μεγάλο πρόβλημα".

 

Για τους δυο βουλευτές που αποχώρησαν από την Ένωση Κεντρώων ο κ. Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά:

"οι δυο βουλευτές που έφυγαν από το κόμμα, είχαν και οι δυο τοποθετηθεί πρώτοι στη λίστα από τα χεράκια μου. Προσπαθούν με τον τρόπο τους να γδάρουν την Ένωση Κεντρώων, εγώ όμως είμαι της πρωτογενούς πολιτικής σχολής, πόρτα -πόρτα έχτισα το κόμμα και είμαι σκληρό καρύδι, αντέχω.

 

Για την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ την Δημοκρατική Συμπαράταξη τόνισε:

"Αν διώξει, η Φ. Γεννηματά όλα τα βαρίδια και τους ξοφλημένους, που έφεραν την καταστροφή στην χώρα, ναι το συζητώ να μιλήσουμε".