Λαφαζάνης: Θα κρατικοποιήσουμε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες

Λαφαζάνης: Θα κρατικοποιήσουμε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες Facebook Twitter
5

Με εκπροσώπους κοινωνικών κινημάτων και συνδικάτων που εκφράζονται «κατά των μνημονιακών πολιτικών και των ιδιωτικοποιήσεων» συναντήθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Π. Λαφαζάνης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Λαϊκή Ενότητα αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις για να μπει τέλος στο κύμα των ΣΑΡΩΤΙΚΩΝ ιδιωτικοποιήσεων, που έχει δρομολογήσει το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

Η ριζική αντίθεση της Λαϊκής Ενότητας στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται δεν αφορά μόνο στις διάτρητες, διαπλεκόμενες και σκανδαλώδεις διαδικασίες που ακολουθούνται ούτε αποκλειστικά στο εξευτελιστικό, συχνά, τίμημα της εκποίησης.

Η δική μας αντίθεση αφορά αυτές καθ' εαυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, δημόσιων φυσικών πόρων και δημόσιων υποδομών και ακινήτων, γιατί, ανεξαρτήτως διαδικασιών και τιμήματος, είναι επιζήμιες και αντιπαραγωγικές και σε τελευταία ανάλυση ενισχύουν ένα οικονομικό πρότυπο του πιο άγριου καπιταλισμού, ενώ μετατρέπουν τη χώρα σε αποικία και προτεκτοράτο των πιο τυφλών ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων, εγχώριων και πολυεθνικών.

Από αυτή την σκοπιά, η Λαϊκή Ενότητα είναι αντίθετη και αγωνίζεται για να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις: ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, 14 περιφερειακών Αεροδρομίων, ΟΣΕ, πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού κλπ.

Η Λαϊκή Ενότητα δεν ενδιαφέρεται μόνο για τη ματαίωση των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά διεκδικεί, μαζί με την πλήρη δημόσια ιδιοκτησία, δημόσια διαχείριση, εργατικό και κοινωνικό έλεγχο αυτών των επιχειρήσεων και την εκ βάθρων ανασυγκρότηση, αναδιοργάνωση και αναπροσανατολισμό τους, πέρα από διαπλοκές και πελατειακές σχέσεις, με στόχο να λειτουργήσουν με αποκλειστικά αναπτυξιακά, παραγωγικά, αποδοτικά, αξιοκρατικά και κοινωνικά κριτήρια και με μόνο γνώμονα το δημόσιο και λαϊκό συμφέρον.

Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει ότι θα αγωνιστεί, αξιοποιώντας όλα τα δυνατά μέσα, για να επανέλθουν υπό πλήρη δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις και υποδομές, τα δημόσια φυσικά και κοινωνικά αγαθά και τα δημόσια ακίνητα που εκποίησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Και πρώτα απ' όλα θα αγωνιστεί για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και του λεγόμενου νέου Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, τα οποία στην ουσία αποτελούν μηχανισμούς ληστείας του δημόσιου πλούτου».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Έχετε ακόμα ενδοιασμούς για τι είδους κομμουνισμό θέλει να επιβάλλει στην Ελλάδα ο Λαφαζάνωφ και η παρέα του; Ψηφίστε τους, αν τολμάτε.Και μετά, ξεχάστε τι θα πει ιδιωτική πρωτοβουλία.
O Λαφαζάνης το ‘χει λύσει το πρόβλημα της ανάπτυξης,διαφωνείτε-συμφωνείτε είναι ξεκάθαρος πάντως,όλα κρατικά,φτάνει να αποδείξει οτι και η διαχείριση θα είναι συμφέρουσα(δεν λέω επικερδής) για το κοινωνικό σύνολο και δεν θα θυμίζει τις αλήστου μνήμης κοινωνικοποιήσεις του ’80 και τον ιστορικά αποτυχημένο κεντρικό σχεδιασμό σοβιετικού τύπου.Το ερώτημα τίθεται πιο επιτακτικά για τον Τσίπρα και τον εναπομείναντα Σύριζα.Πιστεύουν στην επιχειρηματικότητα,την υγιή έστω,καταδικάζοντας πάντα βέβαια την λωποδυσία και τον επιχειρηματικό τζόγο;Οι απαντήσεις που δίνονται κατα καιρούς οδηγούν στην αμφισημία,επιτείνοντας τις αναπτυξιακές δυσκολίες της χώρας.Είναι ένα ταμπού για την εγχώρια αριστερά,με τη διαφορά οτι εδώ λαμβάνει αφοριστική διάσταση με την δαμόκλειο σπάθη του νεοφιλελεύθερου ενδοτισμού να επικρεμάται συνεχώς,στην δε ομόδοξη αλλοδαπή επιδεικνύεται,έστω ψηγματικά, η καταστατικά δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα.
Αλιμονο μη χασουμε και δεν πληρωνουμε τους τεμπελχαναδες του δημοσιου....Ειδικα στους οργανισμους αυτους που αναφερει με τα περισσοτερα προνομια απ ολους και τους συνδικαλιστες των εκατομυριων....να μη πω για τα σκανδαλα και τις μιζες. Θα συμφωνουσα αν την επονενη μερα δουλευαν ολοι με απολυτο καθεστως ιδιωτικου τομεα.....

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ