Κύρτσος: Έθεσα ζητήματα για λάθη, απάντησαν με διαγραφή- Ευχαριστώ για την πολιτική λύτρωσή μου

Κύρτσος: Έθεσα ζητήματα για λάθη, απάντησαν με διαγραφή- Ευχαριστώ για την πολιτική λύτρωσή μου Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Ο Γιώργος Κύρτσος «ευχαρίστησε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την «πολιτική λύτρωση» του, στην πρώτη του αντίδραση μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε σήμερα ότι διαγράφει από τον κόμμα τον ευρωβουλευτή, κατηγορώντας τον ότι «δυσφημεί διεθνώς τη χώρα, αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης» και «συγκρίνοντας την Ελλάδα» με χώρες που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. 

Ο κ. Κύρτσος αντέδρασε μέσω των social media, όπου σχολίασε ότι έθεσε ζητήματα στην ηγεσία της ΝΔ για λάθη και παραλείψεις και του «απάντησαν» με τη διαγραφή του. Ακόμη, στράφηκε προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας ότι ο πρωθυπουργός «δεν βρήκε το κουράγιο» να του ανακοινώσει τη διαγραφή του, κάτι που έκανε ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης. 

«Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ: Λάθη και παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες. Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis, διώξεις δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. “Απάντησαν” με διαγραφή μου», έγραψε ο ευρωβουλευτής στην πρώτη του ανάρτηση μετά τη διαγραφή του. 

«Ο Μαρινάκης μου ανακοίνωσε τη διαγραφή μου ο Μητσοτάκης δεν βρήκε το κουράγιο. Είναι άλλωστε στον “Όλυμπο” του Μαξίμου με καλή παρέα. Με τον κρυπτόμενο- δοξαζόμενο συγγενή του, τον συγγενή της ΓΕΚ-Τέρνα και άλλους κορυφαίους. Τον ευχαριστώ πάντως για την πολιτική μου λύτρωση», ανέφερε σε επόμενο tweet, λίγα λεπτά αργότερα. 

«Δύο διαγραφές στη ζωή μου. Το 1977 από ΚΚΕ. Το 2022 από ΝΔ. Το ΚΚΕ έψαξε το θέμα,έστειλε τον Αμπατιέλο στο Λονδίνο να συζητήσουμε, παρουσίασε σκεπτικό. Στη ΝΔ αποφάσισε ο Μητσοτάκης, δεν υπήρξε συζήτηση, ούτε σκεπτικό. Η φιλελεύθερη ΝΔ πιο αυταρχική από το ΚΚΕ της δεκαετίας του 70», συνέχισε ο κ. Κύρτσος. 

Σε επόμενη ανάρτηση, επεσήμανε ότι «τα περί κόμματος, προσχώρησης σε κόμμα, δεν έχουν βάση». 

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τη διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου με απόφαση του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, Παύλου Μαρινάκη. 

«Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, κατηγορώντας τον ευρωβουλευτή ότι με τη στάση του προσβάλλει όσους τον εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπεί. 

«Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει», ανέφερε ακόμη η ΝΔ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. 

Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει. 

Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται “Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας. 

Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής”».

Οι αναρτήσεις του Κύρτσου 

Είχαν προηγηθεί διαδοχικές αναρτήσεις του Γιώργου Κύρτσου, στις οποίες εξαπέλυε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης, για διάφορα ζητήματα. 

Τις τελευταίες ώρες μεταξύ άλλων έκανε tweet στα οποία ανέφερε ότι η δίωξη δημοσιογράφων και της Ελένης Τουλουπάκη είναι παγίδα για την κυβέρνηση και την Ελλάδα, ότι το Μαξίμου είναι «θεατής των εξελίξεων». 

Ακόμη, ανέφερε ότι το έλλειμμα μεγαλώνει, πως οι θεσμοί είναι αρκετά ανήσυχοι, έγραψε ότι οι αυξήσεις στην Ελλάδα εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης είναι από τις μεγαλύτερες, όπως και ότι είναι «εθνικό και πολιτικό σκάνδαλο» η χαλάρωση των μέτρων με 92 θανάτους. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος επιβεβαίωσε στον Τσίπρα ότι και τα 6 πρόσωπα βρισκόταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος επιβεβαίωσε στον Τσίπρα ότι και τα 6 πρόσωπα βρίσκονταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ

«Με τη σημερινή θλιβερή του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών», εκτιμούν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ