Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες σήμερα για την Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παρευρεθεί στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αυτό το διήμερο, οι συζητήσεις των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επικεντρωθούν μεταξύ άλλων θέματα οικονομίας και ανταγωνιστικότητας αλλά και στις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Αναλυτικότερα στο τραπέζι των συζητήσεων θα είναι θέματα όπως οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η ανθρωπιστική κρίση και ο πόλεμος στην Λωρίδα της Γάζας, η πρωτοφανής επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ αλλά και οι σχέσης της Ένωσης με την Τουρκία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ 

Λίγες ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου και μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου για την κατάσταση την Μέση Ανατολή, σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ, προτρέποντας παράλληλα όλους να δείξουν αυτοσυγκράτηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα αγγλικά στην πλατφόρμα Χ, ανέφερε πως «I strongly condemn the attacks launched by Iran against Israel. Αny escalation is a threat to regional stability and security. We stand with Israel and urge all sides to show restraint».

Ανεπίσημη μετάφραση: «Καταδικάζω έντονα τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Οποιαδήποτε κλιμάκωση αποτελεί απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ και προτρέπουμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM