Κύκλοι της ΝΔ σχολιάζουν ότι οι κ.κ. Σπίτζης, Παππάς και Νοτοπούλου «φωτογραφήθηκαν περιχαρείς να κάνουν την πρώτη τους βόλτα, ενώ το βαγόνι ήταν εντελώς ακίνητο», με αφορμή τα εγκαίνια του πρώτου συρμού, του μετρό Θεσσαλονίκης

 

«Αφού ζωγράφισαν σε μουσαμάδες το Μετρό, σήμερα έκαναν κάτι ακόμη πιο φαντασμαγορικό: Εγκαινίασαν τέσσερα βαγόνια χωρίς σταθμό. Μικρή λεπτομέρεια που το τερματίζει: Οι κ. Σπίρτζης, Παππάς και Νοτοπούλου φωτογραφήθηκαν περιχαρείς να κάνουν την πρώτη τους βόλτα, ενώ το βαγόνι ήταν εντελώς ακίνητο», τονίζουν πηγές της ΝΔ που επικαλείται η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».  «Μέχρι τις εκλογές είναι ικανοί να μοιράσουν και κάρτες πολλαπλών διαδρομών», καταλήγουν κύκλοι της Πειραιώς. 

 

Νωρίτερα, η Κατερίνα Νοτοπούλου βρέθηκε στα αποκαλυπτήρια των τεσσάρων πρώτων βαγονιών του μετρό Θεσσαλονίκης, που έγιναν στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και του προέδρου της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλου. Το παρόν έδωσαν επίσης ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς.

 

Η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Χρήστος Σπίρτζης φόρεσαν τα ειδικά κράνη και φωτογραφήθηκαν εντός και εκτός του συρμού, με τον υπουργό Μεταφορών να κάνει λόγο για «σημαντική ημέρα για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και το ίδιο το έργο του Μετρό της πόλης». Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε ότι «μετά από χρόνια εκτροχιασμού, σήμερα το μετρό εντροχιάστηκε. Ο πρώτος συρμός έφτασε στη Θεσσαλονίκη και μπήκε στις ράγες. Είναι μια μεγάλη δικαίωση για όλους εμάς που δουλέψαμε σκληρά τα τελευταία 3,5 χρόνια και που πιστέψαμε ότι η Θεσσαλονίκη αξίζει καλύτερα».

 

Πριν μερικές ημέρες, ο Γιάννης Μυλόπουλος είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, όταν έγραψε στα social media πως «το Μετρό στηρίζει Νοτοπούλου για Δήμαρχο Θεσσαλονίκης γιατί και η Κατερίνα, ως Διευθύντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού και ως υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, στήριξε με όλη της τη δύναμη το Μετρό».