Η αντίδραση του Άνθιμου για τη συναυλία στον ναό του Αγίου Παντελεήμονα άργησε αλλά ήρθε. Στο χθεσινό του κήρυγμα από τον άμβωνα της Αγίας Σοφίας ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στη συναυλία Νταλάρα επισημαίνοντας τον ανάρμοστο χαρακτήρα της καθώς θα μπορούσε να έχει λάβει χώρα εκτός εκκλησίας, μιας που «τέτοιες εκδηλώσεις», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «δεν ταιριάζουν σε ορθόδοξους ναούς». Ο μόνος  λόγος για τον οποίο δεν προέβη σε δηλώσεις νωρίτερα ήταν η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Όπως είναι φυσικό ο -μέσα σε όλα- μητροπολίτης δεν έμεινε μόνο στο θέμα της εκδήλωσης  για την πολυτάραχη πλατεία των Αθηνών μα αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα όπως η ανεξέλεγκτη κατάσταση στον Έβρο λόγω της εισροής μεταναστών και το Σκοπιανό, φοβούμενος από την νηνεμία που πνέει πλέον γύρω από την ονομασία των Σκοπίων.

Το τελευταίο διάστημα, η εκκλησία έχει αρχίσει να επεμβαίνει ιδιαιτέρως στα τεκταινόμενα της καθημερινότητας, τακτική που δικαίως μας ξενίζει. Εκτός του διάσημου, επί παντός επιστητού Άνθιμου, την επικαιρότητα απασχόλησε πρόσφατα και ένα τετρασέλιδο, «προς το λαό», φυλλάδιο  με τίτλο «Υπό κατοχή» το οποίο μοιράζεται στους ναούς και ασκεί κριτική στους πολιτικούς και τις πολιτικές τους.

Έκαστος στο είδος του και η Εκκλησία στα ευχέλαια.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr