Κουτσούμπας για Κασσελάκη: «Έψαχναν πολύ καιρό να βρουν αυτό το φυντάνι;»

Κουτσούμπας για Κασσελάκη: «Έψαχναν πολύ καιρό να βρουν αυτό το φυντάνι;» Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε εκτενώς τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, σχολιάζοντας τόσο τον Στέφανο Κασσελάκη, όσο και τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα. 

«Έψαχναν πολύ καιρό να βρουν αυτό το φυντάνι;», ανέφερε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη. 

«Οι διεργασίες που εξελίσσονται αυτή την περίοδο στον ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, μόνο τυχαίες δεν είναι. Σίγουρα, δεν έχουν καμία σχέση με “αγεφύρωτες” δήθεν ιδεολογικές διαφορές μεταξύ τους ή με διαφορές “αρχών”», είπε στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. 

Όλα όσα συμβαίνουν, συνέχισε, αφορούν «το ποιοι θα αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της αστικής τάξης στην προσπάθεια να εγκλωβίσουν τον λαό σε νέες αυταπάτες. Για το πάπλωμα και την καρέκλα γίνονται όλα και όχι για την ουσία». 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε τις δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ πρώην και νυν στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε: «Βέβαια, εκτός από διαφωνίες για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματός τους και το ύφος του νέου προέδρου, δεν έχουμε ακούσει κάτι άλλο, ουσιώδες για τον λαό». 

Ίσως η μόνη εξαίρεση σε αυτό, είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ, ήταν η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΕΒ ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν θα δαιμονοποιεί το κεφάλαιο, αλλά θα το βλέπει σαν εργαλείο για τη μείωση των ανισοτήτων». 
 
«Το κεφάλαιο, αυτό που δεν υπάρχει έγκλημα που να μην μπορεί να κάνει για τα κέρδη του, αυτό λέει, θα γίνει εργαλείο μείωσης των ανισοτήτων. Αλήθεια, έψαχναν πολύ να βρουν αυτό το φυντάνι;», σχολίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και συμπλήρωσε: «Βέβαια, για να μην τους αδικούμε, πριν από αυτούς υπήρξαν κι άλλα τέτοια ή παρόμοια φυντάνια». 

Γιατί, πρόσθεσε, αυτά για τις ανισότητες στον καπιταλισμό, οι οποίες «δήθεν θα μειωθούν με τα μαγικά που θα τους κάνουν, τα έλεγε και το ΠΑΣΟΚ πιο πριν. Πολύ περισσότερο τα έκανε. Όταν τα συνδικαλιστικά του στελέχη στρογγυλοκάθονταν στα τραπέζια του "κοινωνικού διαλόγου" με τους εργοδότες και δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να ξεπουλάνε τα εργατικά δικαιώματα». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM