Κουρουμπλής: Ισχύουν τα περί παραίτησής μου- Η κινητοποίηση του μηχανισμού ωστόσο ήταν άμεση

Κουρουμπλής: Ισχύουν τα περί παραίτησής μου- Η κινητοποίηση του μηχανισμού ωστόσο ήταν άμεση Facebook Twitter
2

«Είπα, το εννοώ και το πιστεύω, ότι όλοι οι υπουργοί, οι παραιτήσεις μας είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού και για μένα προσωπικά είναι μια στάση που ξεκινάει από την ανατροπή της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου, όπου ο βασιλιάς δεν επέτρεπε στον πρωθυπουργό να βάλει τους υπουργούς που ήθελε. Θεωρώ ότι όλοι έχουμε αυτή τη δέσμευση προς τον πρωθυπουργό» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη Τύπου.

 Άστοχη η δήλωση συνεργάτη μου περί λογοπαίγνιου φέρεται να είπε.

Στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με το ζήτημα της εκτεταμένης ρύπανσης στον Σαρωνικό, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι το θέμα της πετρελαιοκηλίδας από το Αγία Ζώνη ΙΙ, το χειρίστηκε το υπουργείο σε ικανοποιητικό βαθμό και επισήμανε ότι η κινητοποίηση του μηχανισμού ήταν άμεση και αποτελεσματική.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής εκτίμησε ότι τα θαλάσσια ρεύματα συντέλεσαν στην επέκταση της μόλυνσης, ωστόσο αυτό έρχεται σε αντίθεση με επιστημονικές απόψεις που τονίζουν ότι η πετρελαιοκηλίδα μετακινείται στην επιφάνεια της θάλασσας, αναλόγως της διεύθυνσης των ανέμων.

Σχετικά με τις επιθέσεις που δέχτηκε από την αντιπολίτευση για ολιγωρία και την δήλωση του προέδρου της ΝΔ ότι η παραίτηση του κ. Κουρουμπλή πρέπει να γίνει δεκτή, ο ίδιος υποστήριξε: 

«Βιάστηκε ο κ. Μητσοτάκης. Τον καλώ να έρθει να δει τη γιγαντιαία προσπάθεια που ίσως πρώτη φορά έχει γίνει στην ιστορία, όπου σκάφη εργάζονται για την άντληση του πετρελαίου από το βυθισμένο σκάφος, να καθαριστεί η θάλασσα από το πετρέλαιο, να καθαριστούν οι ακτές από την πίσσα, όπως επίσης και τα βράχια να καθαριστούν χωρίς χημικά. Ακούω το «πόσο χρόνο χρειάζονται, αυτά τα πράγματα για να γίνουν» και σας λέω ότι όταν τελειώσουν οι 30 μέρες που εμείς λέμε ότι θα έχει τελειώσει, να δούμε τι θα έχει μείνει πίσω».

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Γιγαντιαία προσπάθεια που ίσως πρώτη φορά έχει γίνει στην ιστορία".Αυτή η νοσηρή φαντασίωση ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνοδοιπόρους του, ότι είναι οι μόνοι, οι πρώτοι και ανεπανάληπτοι επαναστάτες έβερ.Εύχομαι να μην τους μείνει όταν χάσουν την κυβέρνηση, γιατί πολύ δεν θέλει ο άνθρωπος.Ήδη υπάρχουν υποψήφιοι, αν το σκεφτεί κανείς για ορισμένους σημερινούς αξιωματούχους.
Τι συμπτωση ο στρατηγός άνεμος έκανε πάλι τη δουλειά του αναλαμβάνοντας μετα τα δάση και το υδάτινο στοιχείο όπου μαζί με τα ρεύματα ξεσκέπασε την απίστευτη ανεπάρκεια των υπουργών περιορισμένης ευθύνης .Ευτυχώς τουλάχιστον γλύτωσε (προς το παρόν) η Αίγινα, οπότε ο κυρ Αλέκος θα απολαμβανει τον φρέντο χωρίς την ενοχλητική μυρωδιά του μαζούτ