Κουντουρά: Η Ελλάδα πρέπει να γίνει τουριστικός προορισμός «365 ημερών τον χρόνο»

Κουντουρά: Η Ελλάδα πρέπει να γίνει τουριστικός προορισμός «365 ημερών τον χρόνο» Facebook Twitter
SOOC
0

Για την πορεία του ελληνικού τουρισμού και τις κινήσεις που οδήγησαν σε ρεκόρ αφίξεων το 2017, της τάξης των 30 εκατομμυρίων επισκεπτών, αλλά και τη δυναμική που αναπτύσσεται για το 2018, μιλά η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» που δημοσιεύεται την Κυριακή.

Μια εντυπωσιακή πορεία διαγράφεται και για το 2018 καθώς, όπως σημειώνει, έχει ξεκινήσει με «αύξηση των προκρατήσεων από 15% έως 30% σε όλες τις βασικές και νέες αγορές.

Αναφερόμενη στη στρατηγική για τον τουρισμό, επισημαίνει ότι ένας από τους στόχους είναι, μέχρι το 2020, η Ελλάδα να αγγίξει τα 35 εκατομμύρια τουρίστες.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησής μας είναι να καταστεί η Ελλάδα προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο» σημειώνει στη συνέντευξή της η κ. Κουντουρά.

Σημαντικό, σύμφωνα με την ίδια, είναι ότι επιμηκύνθηκε η τουριστική περίοδος, με αποτέλεσμα οι μήνες Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, αλλά και Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και Νοέμβριος, να γίνουν οι «καλύτεροι μήνες».


Επίσης, κάνει αναφορά στον γαστρονομικό τουρισμό, που αποτελεί σταθερά τον δημοφιλέστερο ποιοτικό δείκτη επιλογής προορισμού, «μετά τον ιστορικό πλούτο, τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά, τις πανέμορφες παραλίες και την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά της χώρας μας».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Νίκος Παππάς: Οριστικά εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι είχαν ζητήσει «άμεσα στην επιτροπή δεοντολογίας τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» για την «απαράδεκτη συμπεριφορά του»
THE LIFO TEAM
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε κτηνοτρόφους: Προτεραιότητά μας είναι η οριστική εκρίζωση της ευλογιάς

«Έχουμε δύο μήνες μπροστά μας μέχρι το Πάσχα για να μπορούμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων
THE LIFO TEAM