ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Κουβέλης: Μία αναχαίτιση μπορεί εύκολα να καταλήξει σε θερμό επεισόδιο

Κουβέλης: Μία αναχαίτιση μπορεί εύκολα να καταλήξει σε θερμό επεισόδιο Facebook Twitter
Φωτό: sooc
1

«Ένα επεισόδιο σε αναχαίτιση μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε θερμό ανεξάρτητα από τη διάρκειά του» εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Εκτός από το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, ο αναπλ. υπουργός μίλησε όμως και για του έλληνες στρατιωτικούς που είναι κρατούμενοι στην Τουρκία, αλλά και για το χθεσινό επεισόδιο με την ελληνική σημαία σε υφαλοκρηπίδα που οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως κατέβασαν.

Όπως είπε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 αν και «εκτιμώ ότι το θερμό επεισόδιο δεν το επιλέγει η Τουρκία, ένα επεισόδιο σε αναχαίτιση μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε θερμό ανεξάρτητα από τη διάρκειά του. Περισσότερο στον αέρα και λιγότερο στη θάλασσα».

Για την πρόκληση Γιλιντιρίμ για το κατέβασμα ελληνικής σημαίας από βραχονησίδα, επέμεινε ότι «δεν έχει πέσει στην αντίληψη των δικών μας ραντάρ τέτοιο γεγονός σε αυτό που αναφέρεται ο κ. Γιλιντιρίμ».

«Δεν υπήρξε περιστατικό τουρκικής ακτοφυλακής ή ειδικών δυνάμεων να κατέβασαν τη σημαία. Η αφαίρεση σημαίας δεν προκύπτει από κατέβασμα ακτοφυλακής ή ειδικές δυνάμεις» επέμεινε ο κ. Κουβέλης.

«Βεβαιώνω, επίσης, ότι τα νησιά και οι βραχονησίδες παρακολουθούνται από τα ραντάρ μας» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο Ερντογάν θέλει να κάνει εξαγωγή συγκεκριμένων προβλημάτων στη χώρα του. Είχαμε το περιστατικό της Ρω όπου με μια εξαιρετική κίνηση το ελληνικό φυλάκιο έδιωξε το τουρκικό ελικόπτερο. Ίσως να ήθελαν με την "είδηση" αυτή (σ.σ. για το κατέβασμα της ελληνικής σημαίας από βραχονησίδα) να ισορροπήσουν αυτό που κατά τη γνώμη τους μπορεί να είναι αρνητικο γι' αυτούς».

Πρόκειται για «μια επιλογή κλιμακούμενης έντασης» και «αμήχανες εκδηλώσεις από την πλευρά της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής» συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης.

Τόνισε, ακόμα, ότι «οι αντοχές μας είναι καλές και μεγάλες. Χωρίς να μπαίνουμε στην κούρσα του ανταγωνισμού των εξοπλισμών οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την αποφασιστικότητα να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για όποιον θέλει να αμφισβητήσει τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας απέκλεισε το «οποιδήποτε παζάρι» για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. «Η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε και χορήγησε πολιτικό άσυλο στους 8 τούρκους στρατιωτικούς. Καμία σκέψη για ανταλλαγή και συμψηφισμό. Η δική μας πίεση για να επιστρέψουν οι δύο είναι επίμονη και οι πιέσεις σε διπλωματικό επίπεδο συνεχείς».

Ωστόσο είπε ότι «δεν μπορώ και δεν θέλω να κάνω εκτίμηση για το χρόνο επιστροφής των δύο στρατιωτικών γιατί δεν μπορώ να εκτιμήσω τη συμπεριφορά της Τουρκίας».

Χαρακτήρισε, επίσης, «απαράδεκτη και παράνομη» την καθυστέρηση για την έκδοση της απόφασης σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. «Κρατούνται χωρίς να έχει συνταχθεί κατηγορητήριο. Η χρονοτριβή που επιλέγεται από την τουρκική πολιτική ηγεσία εξυπηρετεί και την ένταξη αυτού του ζητήματος στην ένταση που επιδιώκει η Τουρκία» είπε ο κ. Κουβέλης και κατέληξε ότι «διεκδικώ να είναι όχι μακρύς ο χρόνος παραμονής των δύο Ελλήνων αξιωματικών στις φυλακές».

Πολιτική
1

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Κουβέλης λόγω έλλειψης εμπειρίας σε θέση ευθύνης, μιλάει πολύ περισσότερο απο όσο επιβάλει η θέση του. Αλλος ένας μέτριος και ανεπαρκής (πλειοψηφούσα ομάδα στην σημερινή κυβέρνηση) στην καμπούρα μας.