ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Κουβέλης: «Δεν συζητήσαμε το ενδεχόμενο συμμετοχής μου στην κυβέρνηση»

Κουβέλης: «Δεν συζητήσαμε το ενδεχόμενο συμμετοχής μου στην κυβέρνηση» Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δύο στις 12», ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης έσπευσε να δώσει τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να συμμετέχει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. Σενάρια που αναζωπυρώθηκαν αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν συζητήσαμε απολύτως τίποτε» ξεκαθάρισε ο Φώτης Κουβέλης, απαντώντας στο ερώτημα αν στην προχθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συζήτησαν και το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά, ο Κουβέλης τόνισε ότι αυτό που συζητήθηκε είναι ότι στη χώρα διαμορφώνεται ένας διπολισμός και ότι οι δυνάμεις που διατηρούν την αυτοτέλειά τους θα πρέπει να συσπειρωθούν για την άσκηση μιας προοδευτικής πολιτικής.

«Διαμορφώνεται πια ένας διπολισμός, όχι δικομματισμός στη χώρα, όπου από τη μια μεριά θα συνυπάρχουν στην κοίτη της ίδιας πολιτικής, στην πολιτική του νεοφιλελευθερισμού, διανθισμένο με κάποιον ασαφή και θολό μεταρρυθμισμό, κάποιες δυνάμεις και κάποιες άλλες, οι οποίες κρατούν την αυτοτέλειά τους, θα πρέπει να συσπειρωθούν στην άσκηση μια προοδευτικής πολιτικής» επισήμανε, ξεκαθαρίζοντας ότι η συνάντηση δεν ήταν ξαφνική, αλλά είχε συμφωνηθεί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν από έναν μήνα περίπου.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι η ατζέντα συζήτησης περιελάμβανε τα τρέχοντα σημαντικά ζητήματα, όπως το προσφυγικό, το φορολογικό, το αγροτικό και το κοινωνικοασφαλιστικό. Πρόσθεσε, ότι αυτές οι παρεμβάσεις θα πρέπει να διακρίνουν τους ασφαλισμένους ανάλογα με την εισοδηματική τους κατάσταση, γιατί -όπως είπε- οι ασφαλιστικές εισφορές με δεδομένη την υπάρχουσα κατάσταση στην αγορά δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν με έναν οριζόντιο τρόπο. «Και βεβαίως διατύπωσα την άποψη ότι θα πρέπει να αποκρουστεί η οποιαδήποτε επιταγή, -διότι περί αυτού πρόκειται- εκ μέρους των θεσμών, αναφορικά με περικοπές στις βασικές συντάξεις» υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή για τη χώρα είναι η ανάγκη μιας ουσιαστικής συνεννόησης η οποία όμως -όπως υπογράμμισε- «κατ' ανάγκη δεν μπορεί να οδηγείται στο οικουμενικό σχήμα», ενώ ζήτησε από την αντιπολίτευση να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τα ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

«Οι εισηγητές μιας διαφορετικής πολιτικής -και αυτή αναφέρεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικότερα στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου- οφείλουν να πουν ποια είναι η διαφορετική επιλογή, η διαφορετική πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα και εν προκειμένω η κυβέρνηση με την υλοποιούμενη πολιτική της, όταν μάλιστα μερικούς μήνες πριν υπεδείκνυαν -η μνήμη οφείλει να είναι ζωντανή- το "ναι" στο δημοψήφισμα και στο να υπάρξει συμφωνία και όποια να είναι» κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM