LIVE!

Κως: «Πεθαίνει κόσμος» είπε υγειονομικός στον Γεωργιάδη – Η απάντησή του υπουργού

Κως: «Πεθαίνει κόσμος» είπε υγειονομικός στον Γεωργιάδη – «Με ψηφίζουν 18 χρόνια» η απάντησή του Facebook Twitter
Άδωνις Γεωργιάδης στην Κω/ Φωτ.: Youtube
0

Έντονη κριτική για το σύστημα υγείας στην Κω δέχτηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης,  από υγειονομικούς του νησιού, οι οποίοι τόνισαν πως απαιτούνται άμεσες προσλήψεις γιατί «πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα». 

«Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο έχετε κατακερματίσει. Δεν υπάρχει ένας εδώ μέσα που να πιστεύει ότι φεύγοντας από εδώ μέσα σήμερα, ότι αυτά τα προβλήματα που σας θέσαμε, τα οποία έχετε δημιουργήσει, θα λυθούν. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά την κατάσταση, ούτε να μας απαντήσετε δεν μπαίνετε πολλές φορές στον κόπο από το υπουργείο», τόνισε, αρχικά, η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Κω.

«Δουλεύουμε με παράνομα προγράμματα με τέσσερις μήνες προσωπικό. Έχουμε βάλει πλάτη στα πέντε χρόνια και δεν αντέχει το προσωπικό άλλο, δεν έχετε βάλει μόνιμο προσωπικό. Σκορπάτε χρήματα στις διακομιδές. Η μία διακομιδή κοστίζει από 3.000, έως 36.000. Πόσους γιατρούς και προσωπικό θα φέρνατε με αυτά τα χρήματα; Πεθαίνει κόσμος, γιατί έρχονται ασθενείς με καρότσες αυτοκινήτων γιατί δεν υπάρχουν ασθενοφόρα. Εκεί φαίνεται η πολιτική και τα κενά σας, όταν ο κόσμος δεν έχει γιατρό. Έρχεται ο κόσμος να βρει καρδιολόγο και του λέμε, ‘δεν έχει, πήγαινε να βρεις έξω’. Κανένας γιατρός δεν αντέχει να ζήσει σε αυτές τις συνθήκες και κανένας υγειονομικός. Δεν αντέχουμε άλλο. Δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την κατάσταση. Δεν μας σπούδασε κανένα κράτος, μας σπούδασαν οι γονείς μας με το αίμα και τον ιδρώτα τους».

Απαντώντας στην πρόεδρο των εργαζομένων, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στους γιατρούς λέγοντας: «Αλλάξαμε το πλαίσιο, αφήσαμε τα κίνητρα. Προ ολίγου αποφασίσαμε να κάνουμε τέσσερις προσλήψεις για αυτούς τους λόγους, άρα μη φωνάζετε».

«Είστε πρόεδρος των εργαζομένων εσείς, είμαι εκλεγμένος και εγώ. Έλληνες πολίτες με έχουν ψηφίσει και εμένα. Θα έρχεστε εδώ να μιλάτε με σεβασμό. Ξέρω να φωνάζω και εγώ και καλύτερα από σένα. Είμαι εκλεγμένος και εγώ. Φωνή έχω πιο δυνατή και εγώ. Δεν κατάλαβα. Δεν κατάλαβα. Τον κόσμο τον κοιτάζω μια χαρά με ψηφίζει 18 χρόνια διαρκώς», φώναξε ο υπουργός.

Σχετική ανάρτηση για το συμβάν έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος με ανάρτησή του στο Χ, σημείωσε πως «η εικόνα μιλάει από μόνη της (και δεν είναι η πρώτη φορά μπροστά στους "κάφρους" και τα "ανθρωπάκια" που σώζουν ζωές)». Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αν υπουργός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφερθεί ποτέ έτσι σε δημόσιους λειτουργούς ή σε πολίτες, θα φεύγει την ίδια στιγμή».

Πολιτική
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM