Κοντονής: Aνάγκη αναθεώρησης του νομοθετικού πλαισίου για το άσυλο

Κοντονής: Aνάγκη αναθεώρησης του νομοθετικού πλαισίου για το άσυλο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
0

Την ανάγκη αναθεώρησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για το άσυλο επισημαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Σημειώνει, ειδικότερα, ότι η διαδικασία παροχής ασύλου πρέπει να ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, προσθέτοντας πως «οι υποθέσεις δεν πρέπει να παραμένουν εκκρεμείς σε διοικητικό ή σε δικαστικό επίπεδο, προκαλώντας ανασφάλεια και προβλήματα πρώτα και κύρια στους ίδιους τους αιτούντες άσυλο».

Ο κ. Κοντονής τονίζει ότι «αγγίζει τα όρια της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας» ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση ποινικοποιεί κινητοποιήσεις πολιτών ενάντια στους πλειστηριασμούς ακινήτων, ενώ μιλά για «μαύρη προπαγάνδα συγκεκριμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης», που αναφέρουν ότι κινδυνεύει η λαϊκή κατοικία δανειοληπτών.

Επιτίθεται, ακόμα, σε «περιθωριακές ομάδες», λέγοντας ότι «αφού απέτυχαν να πείσουν το εκλογικό σώμα περί της ανάγκης επιστροφής στη δραχμή, αναλώνονται σήμερα σε κινητοποιήσεις προστασίας μεγαλοοφειλετών, στρατηγικών κακοπληρωτών και κατόχων πανάκριβων ακινήτων με πισίνες (...). Αυτούς προστατεύουν και αυτά βαφτίζουν "λαϊκή πρώτη κατοικία" για να παραπλανούν την κοινωνία και να δημιουργούν κενές περιεχομένου εντυπώσεις».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπεραμύνεται των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί υψηλό εκπλειστηρίασμα «και να μην μεταβιβάζονται ακίνητα έναντι χαμηλού τιμήματος».

Με αφορμή, τέλος, την κόντρα του με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ο κ. Κοντονής διευκρινίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση αντιπαράθεσης με τη Δικαιοσύνη, ωστόσο προσθέτει ότι «προκαλεί εντύπωση ο επιθετικός λόγος της Ένωσης, ο οποίος ξεπερνά ορισμένες φορές τον ακραία αντιπολιτευτικό λόγο κομμάτων της Βουλής».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ