Κόνσολας: Μέτρα ενίσχυσης εργαζομένων-επιχειρήσεων μετά την κατάρρευση της Thomas Cook

Κόνσολας: Μέτρα ενίσχυσης εργαζομένων-επιχειρήσεων μετά την κατάρρευση της Thomas Cook Facebook Twitter
0

Μέχρι αρχές Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο επαναπατρισμός των 50.000 τουριστών από 13 προορισμούς οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας μετά την αιφνίδια κατάρρευση της Thomas Cook.

Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Τουρισμού Μανώλης Κόνσολας , απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Φραγγίδη, που χαρακτήρισε τη πτώχευση της εταιρίας, βόμβα που εξέρραγει με σοβαρές συνέπειες στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας καθώς τα έσοδα από το τουρισμό αντιστοιχούν στο 20,5% του ΑΕΠ.

Ήδη από το Νότιο Αιγαίο έχουν επαναπατριστεί 6.331 τουρίστες και υπολείπονται άλλοι 958, όπως ανέφερε ο κ. Κόνσολας. Παράλληλα, ο υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι, από αύριο και στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου της κυβέρνησης, θα αρχίσουν να ανακοινώνονται από κάθε αρμόδιο υπουργείο νέες ευεργετικές ρυθμίσεις, πέρα από τα μέτρα πρόνοιας που έχουν ήδη ανακοινωθεί και δρομολογηθεί για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις των περιοχών που έχουν πληγεί.

«Θα ακολουθήσουν το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας με επιμέρους μέτρα», είπε και πρόσθεσε ότι «το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών θα καταθέσει τις αμέσως επόμενες μέρες πλήρη στοιχεία για τις επιχειρήσεις που είχαν πληγεί και αμέσως μετά θα ανακοινωθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ρωγμής που δημιουργήθηκε από την κατάρρευση της εταιρίας.

«Η ηγεσία του υπουργείου μαζί με τον ΕΟΤ μελετάμε επεξεργαζόμαστε σχέδιο για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα ώστε τον επόμενο χρόνο να είμαστε έτοιμοι έτοιμη να αντιμετωπίσουμε άμεσα μια αντίστοιχη ενδεχόμενη κρίση», συμπλήρωσε. Από την πλευρά του ο κ. Φραγγίδης αναγνώρισε τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ωστόσο όπως είπε πρέπει να μην μείνει στις ανακοινώσεις αλλά στις πράξεις.

«Απόφαση της κυβέρνησης είναι να δρομολογήσει όσα μέτρα χρειάζονται μέχρι να επανέλθει η ομαλότητα στην αγορά», ανταπάντησε ο κ. Κόνσολας και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών είναι σε συνεννόηση με τις τράπεζες για να ρυθμιστούν οι δόσεις των δανείων όσων επιχειρήσεων έχουν πληγεί από τη κρίση, όσο διαρκεί η τουριστική σεζόν.

«Η κυβέρνηση από τη πρώτη στιγμή κατήρτισε ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης και των επιπτώσεων της στον ελληνικό τουρισμό και παραμένει στις επάλξεις μέχρι να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Πρώτο μέλημα μας είναι οι εργαζόμενοι της εταιρίας και των επιχειρήσεων που συνεργάζονταν με την Thomas Cook άμεσα ή έμμεσα», κατέληξε ο υφυπουργός Τουρισμού.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM