Κομισιόν: Τσίπρας - Γιούνκερ παραμένουν σε επικοινωνία

Κομισιόν: Τσίπρας - Γιούνκερ παραμένουν σε επικοινωνία Facebook Twitter
0

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, Μαργαρίτης Σχοινάς, επιβεβαίωσε σήμερα τη χθεσινοβραδυνή τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «οι δύο άνδρες αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν σε επικοινωνία».

Ο Μ. Σχοινάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανέφερε ότι ο επόμενος σταθμός είναι το σημερινό Eurogroup στο Λουξεμβούργο και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, για να βοηθήσει στην επίτευξη μιας συμφωνίας. «Δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε το ρολόι, όμως ο χρόνος περνάει», ανέφερε ο Μ. Σχοινάς.


Επιβεβαίωσε επίσης ότι ο  Γιούνκερ δέχθηκε σήμερα το πρωί τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως είπε, ο πρόεδρος της  Δημοκρατίας εξέφρασε την εκτίμησή του προς τον Γιούνκερ για τις προσπάθειες που καταβάλει όλο αυτό το διάστημα για εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα.


Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο Μ. Σχοινάς είπε ότι «η Επιτροπή σέβεται πλήρως την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών των κρατών-μελών της ΕΕ» και δεν θέλησε να προβεί σε κανένα άλλο σχόλιο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM