Κικίλιας: Η φωτιά στη Δροσοπηγή εντοπίστηκε από drone - Οι νέες τεχνολογίες βοηθούν την Πυροσβεστική

Κικίλιας: Η φωτιά στη Δροσοπηγή εντοπίστηκε από drone - Οι νέες τεχνολογίες βοηθούν την Πυροσβεστική Facebook Twitter
Φωτ. από τη φωτιά στη Δροσοπηγή μέσω drone / X
0

Για τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών στην Πυροσβεστική, αναφέρθηκε σε ανάρτησή του ο Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε Δροσοπηγή και Βαρυμπόμπη.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τόνισε πως οι νέες τεχνολογίες πλέον συμβάλουν στην πρόληψη έναντι του κινδύνου της φωτιάς, αποτελώντας με αυτό τον τρόπο πολύτιμη βοήθεια για τους πυροσβέστες. Επισήμανε δε, πως τη φωτιά στη Δροσοπηγή την εντόπισε drone, στέλνοντας απευθείας την εικόνα στο War Room του υπουργείου.

Έτσι, μόλις οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε εκείνη την περιοχή, έγινε εκτροπή των εναέριων μέσων στη Βαρυμπόμπη, όπου και εκεί ξέσπασε φωτιά και αντιμετωπίστηκε και εκείνη άμεσα.

«Η έναρξη της σημερινής φωτιάς στη Δροσοπηγή εντοπίστηκε από drone που μετέδωσε απευθείας την εικόνα στο War Room του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στα χέρια των πυροσβεστών μας, συμβάλλοντας καθοριστικά τόσο στην πρόληψη, όσο και στο early warning και στην άμεση απόκριση των επιχειρησιακών δυνάμεων από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς», ανέφερε αρχικά στην ανάρτησή του ο υπουργός.

«Μόλις οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Δροσοπηγή, έγινε εκτροπή των εναέριων μέσων στη Βαρυμπόμπη σε φωτιά που μόλις είχε εκδηλωθεί και αντιμετωπίστηκε και αυτή άμεσα χωρίς να προλάβει να απειλήσει την κατοικημένη περιοχή. Παρακολούθησα από το πεδίο τις προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών μας και όλων όσων επιχείρησαν. Φέτος θα πρέπει να υπερβούν εαυτούς στην πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο που ήδη διανύουμε. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς», κατέληξε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Πολιτική / Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» υλοποιείται σε όλη τη χώρα με τη στήριξη ιδιωτικών χορηγιών και στόχο τη βελτίωση των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM