Κεντροαριστερά: 48 Έλληνες του εξωτερικού ζητούν να ψηφίσουν εξ αποστάσεως στις εκλογές

Κεντροαριστερά: 48 Έλληνες του εξωτερικού ζητούν να ψηφίσουν εξ αποστάσεως στις εκλογές Facebook Twitter
Nikos Libertas/SOOC
1

Eπιστολή 48 Ελλήνων, κατοίκων εξωτερικού, κυρίως επιστημόνων στο επάγγελμα έλαβε η Επιτροπή Αλιβιζάτου για τις διεργασίες εκλογής ηγέτη στην Κεντροαριστερά.

Στην επιστολή ζητούν να διασφαλιστεί η συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία μέσω της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορία.


Όπως υποστηρίζουν, η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία αποτελεί το μοναδικό μέσο πίεσης, προκειμένου να αλλάξουν οι συνθήκες που τους ανάγκασαν να μεταναστεύσουν και να δημιουργηθούν κάποια στιγμή οι προοπτικές της επιστροφής τους.


«Η εκλογή για την ανάδειξη κομματικού ηγέτη στον προοδευτικό χώρο, μας αφορά άμεσα. Γνωρίζοντας τις τεχνολογικές δυνατότητες διασφάλισης του αδιάβλητου της εξ αποστάσεως ψήφου, καθώς και παρελθούσες εσωκομματικές διαδικασίες με δικαίωμα ψήφου και σε κατοίκους εξωτερικού, εκτιμάμε ότι ο αποκλεισμός της συμμετοχής μας από την εν λόγω διαδικασία θα ήταν οπισθοδρόμηση», επισημαίνεται στην επιστολή.

Αναζητούν, «Έναν φορέα ανοιχτό, δημοκρατικό, μαζικό, χωρίς αποκλεισμούς, που θα κομίσει νέο πολιτικό λόγο και θα προτάξει έναν προοδευτικό τρόπο διακυβέρνησης. Έναν φορέα που θα βάλει τα σωστά θεμέλια προκειμένου η προοδευτική παράταξη να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να γίνει συν τω χρόνω εκλογικά νικηφόρα. Η μεγιστοποίηση της συμμετοχής στην κορυφαία αυτή στιγμή δημιουργίας του νέου κόμματος, αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον του».


Τέλος, ζητούν να επιτραπεί η ψήφος εξ αποστάσεως στους πολίτες του εξωτερικού, ώστε η νέα ηγεσία που θα αναδειχθεί να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποιητική βάση.

«Η δημοκρατία να υπερισχύσει των κομματικών μηχανισμών. Οι Έλληνες πολίτες του κόσμου να μην αποκλειστούν» καταλήγουν.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ