Φρασεολογία που δεν συνηθίζεται χρησιμοποίησε ο Βασίλης Κεγκέρογλου απευθυνόμενος στον Χρήστο Σπίρτζη. 

 

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολιάζοντας στην Βουλή τις «μεταγραφές» στην κεντροαριστερά, υπενθύμισε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών τον χαρακτηρισμό «Πινοσέτ», που είχε χρησιμοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας ενάντια στον Γιώργο Παπανδρέου. 

  

Ο κ. Κεγκέρογλου άσκησε κριτική στον Χρήστο Σπίρτζη, λέγοντάς του πως «έχει ευθύνη γιατί δίνει άλλοθι σε αυτή την κυβέρνηση».

 

Στη συνέχεια πρόσθεσε, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό «Και αυτό το βραβείο που πήρε, φαντάζεστε να το είχε πάρει ο Σαμαράς ή ο Παπανδρέου; Τι θα έλεγε ο Τσίπρας για Παπανδρέου; ... ρε τι Πινοσέτ που τον έχετε πει τον Παπανδρέου».

 

«Και δεν του είπες ρε Χρήστο, [συνέχισε απευθυνόμενος στον Χρήστο Σπίρτζη] να πει 'έκανα μ@@@ία που τον είπα Πινοσέτ'; Ή το πιστεύετε; Κι αν το πιστεύετε ακόμα πώς έχεις τον υφυπουργό του Πινοσέτ. Όπως είπε και την κυβέρνηση Παπαδήμου κουρελού κι έχεις τον υφυπουργό του Παπαδήμου κουρέλι από την κουρελού δηλαδή;».

 

«Δεν θα ασχοληθώ με ανθρώπους, που από συναλλαγή έκαναν ό,τι έκαναν. Εσύ, κ. Σπίρτζη, είχες εκφράσει τη διαφωνία σου και έκανες την επιλογή σου», πρόσθεσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου αναφερόμενος στον Θάνο Μωραΐτη και στον Αγγελο Τόλκα, οι οποίοι ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τώρα είναι μέλη του υπουργικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.