Καθ' οδόν για τη Βουλή τρεις δικογραφίες για Ξανθό, Πολάκη και Βαρουφάκη

Καθ' οδόν για τη Βουλή τρεις δικογραφίες για Ξανθό, Πολάκη και Βαρουφάκη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Στην Βουλή παραπέμπονται από τις εισαγγελικές αρχές για τα περαιτέρω, τρεις δικογραφίες οι οποίες αφορούν τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και τον τέως υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Συγκεκριμένα, δύο κάτοικοι της Κοζάνης έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των κ.κ Ξανθού και Πολάκη, για προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων της Κοζάνης, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού, σε σημείο να μην μπορούν να καλυφθούν τα επείγοντα περιστατικά, όπως υποστηρίζουν και με συνέπεια να δημιουργείται άμεσος κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων της Κοζάνης. Οι μηνυτές ζητούν να κινηθεί η διαδικασία περί ευθύνης υπουργών κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

 

Παράλληλα, η δεύτερη δικογραφία αφορά μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, σε βάρος του κ. Πολάκη, για συκοφαντική δυσφήμηση, λόγω των δηλώσεών του σχετικά με ορθοπεδικό μηχάνημα που στην Ελλάδα διαθέτει μόνο ο κ. Σαλμάς και για υψηλές αμοιβές ιατρικών εξετάσεων.

 

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Σαλμάς υποστηρίζει ότι τα όσα ανέφερε ο κ. Πολάκης είναι ανυπόστατα, συκοφαντικά, ψευδή, κ.λπ. Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, προκειμένου να κριθεί εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του κ. Πολάκη.

 

Τέλος, η τρίτη δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου να κριθεί εάν θα κινηθεί ή όχι η διαδικασία περί ευθύνης υπουργών, σε βάρος του κ. Βαρουφάκη.

 

Αναλυτικότερα, πολίτης έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Βαρουφάκη, για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, υποστηρίζοντας ότι με πράξεις και παραλείψεις του, υπονόμευσε την έγκαιρη και συμφέρουσα συμφωνία με τους δανειστές, κατά παράβαση της εντολής που είχε από τον πρωθυπουργό, τη Βουλή και το λαό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ