Καμμένος για Μητσοτάκη: «Άρωμα Σημίτη στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Καμμένος για Μητσοτάκη: «Άρωμα Σημίτη στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Με τη σειρά του ο Πάνος Καμμένος μιλώντας από το βήμα της Βουλής παραδέχθηκε πως η πραγματική κατάσταση του ασφαλιστικού είναι αυτή που βρίσκεται εδώ και χρόνια και αναρωτήθηκε αν «είναι ώρα να δούμε τι θα κάνουμε».

 Ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ εστίασε το πρόβλημα στην παθητική διαχείριση των αποθεματικών με την κατάθεσή τους υποχρεωτικά στην ΤτΕ, η οποία οδήγησε σε δανεισμό πληθωριστικό και σαν αντιπαράδειγμα έφερε τα ταμεία των ενόπλων δυνάμεων  που «αποτελούν παράδειγμα καλής διαχείρισης».

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας την ομιλία του, «άρωμα Σημίτη». «Περίμενα να ακούσω τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υπερασπιστεί την πολιτική της Ν.Δ., αντ' αυτού είχε άρωμα Σημίτη. Μας μίλησε για τον κ. Γιαννίτση. Θυμίζω ότι δίναμε μάχη ως Ν.Δ. κατά τις ρυθμίσεις Γιαννίτση. Τα ξεχάσατε μετά τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ», είπε σε έντονο ύφος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο PSI.

«Μετά από τον μεγάλο τζόγο και την καταστροφή του Σημίτη και του Γιαννίτση ήρθε η εποχή του PSI. Ποιος την έκανε; Εσείς συνέταιρος του ΠΑΣΟΚ. Αυτά οδήγησαν στην τραγική κατάσταση. Υπάρχουν ταμεία που δεν συμφώνησαν και παράνομα ο διοικητής της ΤτΕ συμφώνησε και στο δικό τους κούρεμα».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος τόνισε την ανάγκη να προστατευτούν οι πολύτεκνες οικογένειες. «Πρέπει να προστατεύσουμε τις πολύτεκνες οικογένειες. Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά παράλληλα ζητάμε ποινικές ευθύνες για εκείνους που διέλυσαν τα ταμεία. Η άμεση παρέμβαση στο ασφαλιστικό είναι επιτακτική ανάγκη».

 Αναφερόμενος στη μαύρη εργασία τόνισε τη σημασία καταπολέμησής: «Είναι και άλλοι που επωφελούνται μέσω της μαύρης εργασίας για να βγάζουν τα χρήματα στο εξωτερικό. Όποιος στέλνει χρήματα στο εξωτερικό που τα δουλεύει εδώ να έχει και πιστοποιητικό εργασίας».


Ακόμη πρότεινε την επιβολή ειδικής εισφοράς επί των τραπεζικών συναλλαγών: «Οι ΑΝΕΛ προτείνουμε ειδική εισφορά επί των τραπεζικών συναλλαγών που θα καταβάλλεται ως κοινωνικός πόρος που θα μειώσει τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών.

Μιλώντας για τους αγρότες τόνισε πως πρέπει «να κοπούν οι επιδοτήσεις από εκείνους που ασχολούνται κατά δεύτερο επάγγελμα. Κάποιοι κάθονται στα καφενεία, παίρνουν τις επιδοτήσεις και αφήνουν τα προϊόντα να σαπίζουν. Πρέπει να προστατεύσουμε τους επαγγελματίες αγρότες. Όχι τους άλλους επαγγελματίες που ασχολούνται και με την αγροτική παραγωγή, στερώντας από τους πραγματικούς αγρότες τα προνόμιά τους».

Τέλος, ζήτησε από το κράτος να εγγυηθεί τις συντάξεις και πρότεινε να γίνει συνταγματική αναθεώρηση για τη δημιουργία ανεξάρτητου φορέα εποπτείας μεταβολών.

Καταλήγοντας, κάλεσε όλα τα κόμματα και τους αρχηγούς να αφήσουν τις αντιπαραθέσεις και να βρεθούν στο τραπέζι του ΠτΔ για να βρουν μία κοινή συνισταμένη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM